Historische groei in werkgelegenheid in Spanje in juni met 223.000 nieuwe banen

Historische groei in werkgelegenheid in Spanje in juni met 223.000 nieuwe banen
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De zomer is nu echt begonnen in Spanje en de steeds minder strenger wordende corona-maatregelen hebben ervoor gezorgd dat meer mensen een baan vinden en weer aan het werk kunnen. Volgens de maandelijkse gegevens van de Servicios Públicos de Empleo zijn er in juni 223.000 nieuwe banen bijgekomen en daalde het aantal werklozen met 167.000 personen.

Door de daling van werklozen is het totaal aantal personen zonder werk (desempleados) in Spanje gedaald naar 3.614.339 personen, het laagste aantal sinds maart 2020. Het aantal werkenden (afiliados) is in juni gestegen naar 19.500.277 personen die een baan hebben. Het aantal zelfstandige ondernemers (autónomos) steeg naar 3.320.983 personen, een stijging van 13.045 zelfstandigen  dan een maand eerder in mei.

Van het totaal aantal werkenden zijn er 14.587.151 werkzaam in de dienstensector (servicios) waaronder de zorg, handel, onderwijs, horeca, toerisme etc. Deze groep wordt gevolgd door de industrie (industria) met 2.267.928 werkenden en daarna de bouwnijverheid (construcción) met 1.284.550 werkenden en landbouw, veeteelt en visserij met 1.120.971 werkenden.

Het overgrote merendeel van de nieuwe banen werd gegenereerd in de dienstensector wat onder andere te maken heeft met de corona-ontwikkelingen wat betreft de winkels, horeca en het toerisme met 186.542 nieuwe banen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.