Huurprijzen in Spanje zijn de afgelopen zes jaar met 50% gestegen

Huurprijzen Spanje zijn in zes jaar tijd met 50% gestegen
Beeld: 123rf

MADRID – De Spaanse Bank heeft cijfers bekend gemaakt over de evolutie van de huurprijzen in Spanje. Daaruit blijkt dat tussen 2013 en 2019 de huren met 50% zijn gestegen. De grootste stijgers werden gemeten in steden als Valencia, Barcelona, Madrid, Málaga en Palma de Mallorca.

Bij het onderzoek naar de huurprijzen in Spanje van de Banco de España is gekeken naar de prijzen die huurders moeten betalen die niet toeristische woningen huren, de inwoners van het land dus. 

Daaruit blijkt dat sinds het laatste trimester van 2013, toen de huren op het laagste niveau sinds 2007 stonden, tot aan mei 2019 de huren met 50% zijn gestegen, het dubbele dus.

De 50% is echter wel een gemiddeld cijfer want het is een ongelijke verdeling waarbij de huren in de grote provinciale steden met 40% zijn gestegen en de huren in andere steden en dorpen gemiddeld met 10% omhoog gingen. 

De huurprijzen in grote steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia en de meer toeristische steden zoals Málaga, Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife zijn het meest gestegen de afgelopen zes jaar tussen 2013 en 2019.

De Banco de España schrijft in het onderzoek ook dat het aantal huurders in Spanje gestegen is van de 19,4% in 2005 naar 23,9% in 2019. Er zijn op dit moment zo’n 3 miljoen huishoudens die een woning huren.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De redacteur moet inderdaad terug naar rekenles: “… met 50% zijn gestegen, het dubbele dus.“

Klopt niet. Bij 100% stijging is pas spraken van verdubbeling.

Nee hoor, andere els heeft helemaal gelijk. Ze kan heel goed rekenen!

Ben ik nou gek? Kan ik niet meer rekenen? Of klopt dit verhaal niet?

Andere Els
het zal wel het eerste zijn bij u : )

Nee hoor, andere els heeft helemaal gelijk. Ze kan heel goed rekenen!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.