Search
menu
Search

Huurprijzen in Spanje zijn de afgelopen zes jaar met 50% gestegen

Oeps ... foto ontbreekt!

Huurprijzen in Spanje zijn de afgelopen zes jaar met 50% gestegen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Bank heeft cijfers bekend gemaakt over de evolutie van de huurprijzen in Spanje. Daaruit blijkt dat tussen 2013 en 2019 de huren met 50% zijn gestegen. De grootste stijgers werden gemeten in steden als Valencia, Barcelona, Madrid, Málaga en Palma de Mallorca.

Bij het onderzoek naar de huurprijzen in Spanje van de Banco de España is gekeken naar de prijzen die huurders moeten betalen die niet toeristische woningen huren, de inwoners van het land dus. 

Daaruit blijkt dat sinds het laatste trimester van 2013, toen de huren op het laagste niveau sinds 2007 stonden, tot aan mei 2019 de huren met 50% zijn gestegen, het dubbele dus.

De 50% is echter wel een gemiddeld cijfer want het is een ongelijke verdeling waarbij de huren in de grote provinciale steden met 40% zijn gestegen en de huren in andere steden en dorpen gemiddeld met 10% omhoog gingen. 

De huurprijzen in grote steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia en de meer toeristische steden zoals Málaga, Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife zijn het meest gestegen de afgelopen zes jaar tussen 2013 en 2019.

De Banco de España schrijft in het onderzoek ook dat het aantal huurders in Spanje gestegen is van de 19,4% in 2005 naar 23,9% in 2019. Er zijn op dit moment zo’n 3 miljoen huishoudens die een woning huren.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?