Spanje heeft alleen op lokaal niveau boerkaverbod

Spanje heeft alleen op lokaal niveau boerkaverbod
Beeld: Pixabay

Spanje heeft alleen op lokaal niveau boerkaverbod

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl Nederland verdeeld is over het net ingestelde boerkaverbod in het land, heeft het nieuws ook de Spaanse kranten bereikt. Net zoals in andere landen zoals België, Zwitserland, Frankrijk en Denemarken heeft nu dus ook Nederland een verbod op het dragen van boerka’s en andere gezichtsbedekkende kleding in openbare gebouwen, vervoer, onderwijs, zorg en overheidsgebouwen.

Nederland heeft dus sinds 2019 een boerkaverbod maar andere landen waren Nederland al voor zoals Frankrijk in 2010, België in 2011 en Denemarken 2018. In Duitsland is het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het onderwijs verboden terwijl in Italië sinds 1975 een wet bestaat waarin staat dat het compleet bedekken van het gezicht niet is toegestaan.

Spanje heeft nog geen boerkaverbod maar er wordt in de Spaanse politiek wel al jaren over gediscussieerd. Op het moment van schrijven zijn er alleen op lokaal niveau boerkaverboden in 10 gemeenten. Daarvan bevinden zich er 8 in Catalonië, 1 in Andalñusië en 1 in de regio Madrid. 

In de Catalaanse steden Lerida, Tarragona en Reus is het sinds 2010 verboden om een boerka te dragen maar een rechter heeft de in 2013 aangenomen lokale wetten nietig verklaard omdat in de ogen van de rechter de gemeente geen bevoegdheid heeft om deze verboden in te stellen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.