Hoogste temperatuur op zondag in Spanje: 45,7 graden aan de Costa del Sol

Hoogste temperatuur op zondag in Spanje: 45,7 graden aan de Costa del Sol
Beeld: 123rf

Hoogste temperatuur op zondag in Spanje: 45,7 graden aan de Costa del Sol

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We hebben het al eerder vermeld, het is zweten geblazen in Spanje op veel plaatsen. Op zondag werd echter de hoogste temperatuur tot nu toe deze zomer geregistreerd, in dit geval aan de Costa del Sol in Vélez-Málaga waar het, mede dankzij de ‘terral’, 45,7 graden werd.

Málaga was op zondag de provincie met de hoogste temperaturen van heel Spanje. In Vélez-Málaga werd een temperatuur van 45,7 graden gemeten maar in Coín werd het 44 graden, in Estepona 43,9 graden, bij het vliegveld van Málaga 43,5 graden, in Rincón de la Victoria 43,1 graden, in Algarrobo 43,1 graden, in Benahavís 42,9 graden en in Álora 41,7 graden. De enige uitzondering in de top 10 lijst van de Spaanse weerdienst Aemet van zondag is Écija in de provincie Sevilla waar het 41,8 graden werd.

In Catalonië steeg kwam het kwik niet verder dan 36,9 graden in Tortosa (Tarragona) en werd het 35,3 graden in Rasquera (Tarragona), 35,2 graden in Valls (Tarragona), 34,5 graden in de stad Tarragona en 34,3 graden bij het vliegveld van Reus-Costa Dorada. In de provincie Gerona werd het volgens de Aemet niet warmer dan 33,9 graden bij het vliegveld Gerona-Costa Brava terwijl het kwik steeg naar 30,6 graden in Barcelona.

In de autonome regio Valencia was het ook warm zoals 40,9 graden in Jalance (Valencia), 38,7 graden in Villena (Alicante) en 38,3 graden in Pinoso (Alicante). In Vinarós werd een temperatuur gemeten van 33,2 graden, in Jávea 33 graden en bij het vliegveld Alicante-Elche 33 graden.

In de autonome regio Murcia steeg het kwik naar 40,6 graden in Calasparra, werd het 40,4 graden in Caravaca de la Cruz, 40,4 graden in Jumilla en 39,9 graden in Lorca.

Op de Balearen eilanden werd het volgens de Aemet niet warmer dan 36 graden in Llucmajor, 35 graden in Calvià, 33,8 graden in Campos en 33,6 graden in Porreres. 

Zoals eerder vermeld werden van de 10 hoogste temperaturen 9 gemeten in de provincie Málaga maar werd het ook warm op andere plaatsen in de autonome regio Andalusië. In de provincie Almería werd het 38,6 graden in Abla, in de provincie Granada werd het 39,7 graden bij het vliegveld van Granada, in de provincie Cádiz steeg het kwik naar 33,3 graden terwijl het 38,5 graden werd in Sevilla, 40,6 graden bij het vliegveld van Córdoba, in de provincie Jaén werd het 40,5 graden bij Andújar. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.