De Costa del Sol, Málaga en Airbnb willen digitale nomaden overhalen te komen

De Costa del Sol, Málaga en Airbnb willen digitale nomaden overhalen te komen
Beeld: Freepik

De Costa del Sol, Málaga en Airbnb willen digitale nomaden overhalen te komen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het regionale toerismekantoor van de Costa del Sol, de gemeente Málaga en Airbnb gaan samenwerken om digitale nomaden over te halen naar dit deel van Spanje te komen om te leven, werken en genieten. Het doel van de campagne is om buitenlandse en Spaanse thuiswerkers of op afstand werkende personen over te halen naar de Costa del Sol of Málaga te komen en daarbij de beste accommodaties aan te bieden.

De stad en provincie Málaga, daar waar de Costa del Sol ook gelegen is, startte in februari dit jaar al het platform ‘Málaga Workbay’ met een speciale website met alle informatie over het werken als digitale nomade in dit deel van Andalusië in het Spaans, Engels en Duits. Volgens Málaga WorkBay is de Costa del Sol en/of Málaga de ideale bestemming om professioneel te groeien, in een avant-garde stad, met alle comfort en advies die je nodig hebt voor je professionele ontwikkeling.

Volgens de website is Málaga, vanwege de unieke ligging en het mediterrane klimaat, de kosmopolitische sfeer en het brede aanbod aan vrije tijd en cultuur, een van de belangrijkste bestemmingen in Zuid-Europa en een ideale plaats om aan thuiswerken te doen. 

Maar om in Málaga of aan de Costa del Sol te kunnen werken als digitale nomade moet je wel een verblijfadres hebben. En daar gaat Airbnb bij helpen nadat er een overeenkomst is gesloten met de toeristische dienst van de Costa del Sol en de gemeente Málaga. 

Zo is er een wedstrijd waarmee als prijs een maand gratis verblijf te winnen is voor vier digitale nomaden. Meer informatie is te vinden op de website van Airbnb (in het Engels) KLIK HIER.

Ga naar de inhoud