Search
menu
Search

Een dode en veertien gewonden na explosie flat in Valladolid

Een dode en veertien gewonden na explosie flat in Valladolid
Beeld: @AyuntamientoVLL / twitter

Een dode en veertien gewonden na explosie flat in Valladolid

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In een woning in Valladolid is een vrouw levenloos aangetroffen nadat een explosie die maandagavond heeft plaatsgevonden een gebouw van vier etages verwoeste. Bij dit incident zijn ook 14 mensen gewond geraakt, van wie er twee in kritieke toestand verkeren. De brandweer heeft de hele nacht gezocht naar deze 53-jarige vrouw, terwijl ze de brand, die ontstaan is door de explosie, blusten en het gebouw veilig stelden. De voorlopige bevindingen wijzen op een gasexplosie op de eerste verdieping die samen met de tweede verdieping compleet is verwoest.

Vier van de gewonden zijn op de plek zelf behandeld terwijl tien anderen per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht voor verdere behandeling. Daarnaast hebben de hulpdiensten elf mensen uit het gebouw geëvacueerd en voor vier van deze personen is er onderdak georganiseerd.

De gasexplosie heeft zich voorgedaan in het eerste deel van een vier verdiepingen tellend gebouw. De brandweer is het vuur aan het bestrijden vanaf de buitenkant, om daarna het vuur van binnenuit te kunnen blussen. In de vroege uren van deze woensdag is de overleden vrouw gevonden na een grondige zoekactie die startte na de explosie, die net voor 23.00 uur op dinsdagavond gebeurde.

De vrouw woonde in een appartement op de eerste verdieping van het gebouw, waar ze samenleefde met haar drie honden, vier katten en twee fretten. Het is niet bekendgemaakt of de dieren de explosie overleefd hebben.

Ga naar de inhoud