Search
menu
Search

Storm ‘Patricia’ brengt koud en nat weer naar Spanje … maar niet overal

Storm 'Patricia’ brengt koud en nat weer naar Spanje … maar niet overal
Beeld: via canva.com

Storm ‘Patricia’ brengt koud en nat weer naar Spanje … maar niet overal

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Met de aanvang van augustus is ook de aankondiging van de eerste grote storm gekomen. De Spaanse weerdienst AEMET heeft dit in detail uitgelegd en heeft zijn weersvoorspelling voor de komende dagen bijgewerkt na de informatie te hebben ontvangen van de Franse weerdienst en klimaatdienst, die deze storm ‘Patricia’ heeft genoemd.

Dit atypische weerfenomeen, dat zich hoofdzakelijk voordoet op donderdag (3 augustus) en vrijdag (4 augustus), zal zich onderscheiden door “extreem harde winden” en een “sterke temperatuurdaling”. Hierdoor zullen de temperaturen aanzienlijk lager zijn dan gebruikelijk voor dit seizoen, dat normaal gesproken door intense warmte wordt gekenmerkt.

“Dit is de eerste storm die in augustus een naam heeft gekregen”, meldt AEMET op Twitter. Ze voegen eraan toe dat “het seizoen 2022-2023 nu al het seizoen is met het hoogste aantal benamingen, met 16 stormen” na Armand, Béatrice, Claudio, Denise, Efraín, Fien, Gérard, Hannelore, Isaack, Juliette, Kamiel, Larisa, Mathis, Noa en Oscar.

De Spaanse weerdienst meldt dat ‘Patricia’ hevige winden en ongunstige maritieme omstandigheden zal veroorzaken langs de Atlantische kant van Frankrijk. Verder stelt AEMET dat er een doorgang van koude winden uit het noordwesten zal ontstaan tussen ‘Patricia’ en het Azoren hogedrukgebied, wat zal resulteren in een aanzienlijke daling van de temperatuur.

De inwoners en bezoekers van Spanje zullen te koude dagen voor de tijd van het jaar kunnen verwachten op donderdag en vrijdag in het noordelijke deel van het Spaanse vasteland, zoals in het Baskenland, Cantabrië, Asturië, Galicië en in de Pyreneeën van Aragón en Catalonië. Ondanks de dalende temperaturen en neerslag, wordt er in andere delen van het land, zoals langs de Middellandse Zeekust in Catalonië, de Valencia regio, Andalusië en op de Balearen niet heel veel verandering verwacht en zal het gewoon zomers blijven.

Ga naar de inhoud