skip to Main Content
Aantal Belgische en Nederlandse toeristen gedaald in Spanje in juli
Freepik

Aantal Belgische en Nederlandse toeristen gedaald in Spanje in juli

MADRID – In de maand juli is het aantal Belgische en Nederlandse toeristen dat naar Spanje is gekomen voor een welverdiende vakantie gedaald. Gedurende de eerste zeven maanden van dit jaar steeg het aantal Belgische vakantiegangers minimaal maar daalde het aantal Nederlandse toeristen. In de maand juli is het totale aantal internationale vakantiegangers met 1,3% gedaald naar 9,9 miljoen bezoekers.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in juli en tot en met de zevende maand van het jaar naar Spanje zijn gekomen.

In juli kwamen er 9.887.047 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een daling van 1,3% ten opzichte van juli 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met 2,2 miljoen (-2,2%) gevolgd door Duitsland met 1,2 miljoen (-3%) en Frankrijk met 1,4 miljoen (+2,3%) toeristen.

In juli daalde het aantal Nederlandse toeristen naar 511.615 (-4,8%) en daalde ook het aantal Belgische vakantiegangers naar 388.973 (-2%).

Tot en met juli

Gedurende de eerste zeven maanden tussen begin januari en eind juli zijn er 48.060.821 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 1,9% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 10,5 miljoen (-1,6%) gevolgd door de Duitsers met 6,6 miljoen (+2,2%), de Fransen met 6,1 miljoen (-1,2%) en de Scandinaviërs met 3,3 miljoen (-7,8%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -4% gedurende de eerste zeven maanden naar een totaal van 2.182.312 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen steeg dat aantal met 0,7% naar 1.508.170 vakantiegangers gedurende de eerste zeven maanden.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meest bezochte regio met 11.253.437 (+1,5%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Canarische Eilanden met 7.636.899 (-3,5%), Balearen met 7.884.310 (+0,2%) en Andalusië met 6.907.407 (+4%) toeristen.

De Valencia regio ontving dit jaar alweer 5.394.569 (+3%) toeristen en de regio Madrid (met name de stad Madrid) kreeg te maken met 4.481.594 (+9,4%) internationale toeristen.

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Er was dit jaar een toename van de Walen en Franse toeristen te zien. Ook de Scandinaviërs en Engelsen kwamen terug. De Nederlanders worden lastiger, die willen nog steeds op de goedkoopste rij zitten en kijken alle bonnetjes na die ze krijgen. Zelf merk ik iets bijzonders in mijn shop. Daar maken ze opmerkingen over de speciale hippie en Ibiza kleding die ik verkoop, dat het zo duur is, terwijl ik juist de prijzen heb aangepast aan de regio waar ik zit, want Torrevieja is over het algemeen slecht in geld uitgeven. Op Ibiza waar ik vele zakenrelaties heb, kopen diezelfde Nederlanders zonder blikken of blozen gelijksoortig kleding voor de aangeboden prijs en die is duur, voorbeeld Ibiza witte lange jurk 275 euro, verkoop ik voor 69 euro die ik dus daar heb ingekocht. Hypocriet zoals altijd.

 2. de costa’s moeten leven van de toeristen ,maar vele Spanjaarden hebben dat niet door .Voor hen is iedere buitenlander een toerist ,die ze kunnen afzetten .Maar een groot deel er van leven in Spanje .
  Spijtig ik heb het in juni en juli ondervonden .Mijn zoon en fam ,mijn broer en zijn vrouw .gewoon bedrogen Lekker gegeten en gedronken betalen met de kaart …de 1ste maal betaling mislukt ,geen probleem ,de 2de keer betaling gelukt Bij thuiskomst en controleren van hun rekening blijkt dat iedere keer het bedrag 2 maal is afgehouden .Mooie truc die ze gebruiken .Ben al zo veel keren gaan spreken met de chef vd zaak ,geen probleem ,geld wordt terug gestort ,tot nu toe nada .

  1. Daarom is het ook fantastisch nieuws dat er minder toeristen beginnen komen, en hopelijk stort het toerisme in indien de volgende recessie binnenkort plaatsvind, het zal de spanjaarden eens terug op hun plaats zetten.

   1. Hebben in Cambrils verschillen de keren buiten de deur gegeten maar was niet om over naar huis te schrijven. Misschien gaan de Spanjaarden eens goed nadenken dat ze toch van de toeristen moeten leven en betere waar aanbieden waarvoor de toerist veel betaald.

 3. Nu de meeste mensen gepluimd worden om hunne invoer te onderhouden is er minder en minder geld over om op reis te kunnen gaan.

 4. Camping Sanguli Salou heeft zijn prijzen redelijk de hoogte laten in gaan , resultaat vele zijn er weg gegaan , en dat zien we in de horeca. Ze gaan Benidorm en voorbij Cambrils ! Heb ooit een zaak gehad Café altijd aan de kleine winstmarge maar altijd vollen bak, vele handelaars kennen dat niet, onlangs op Belgische TV wordt er gevraagd aan de Café uitbaters om meer publiciteit te geven rondom hun zaak. Alle kaarters zijn verdwenen sedert het verbod op roken, heb er 20 j in gestaan ben er niet doodt van gegaan.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken