Aantal werklozen in Spanje met bijna 30.000 gestegen in augustus

Aantal werklozen in Spanje met bijna 30.000 gestegen in augustus
Beeld: 123rf

Aantal werklozen in Spanje met bijna 30.000 gestegen in augustus

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal werklozen is in Spanje in de maand augustus mede vanwege de corona-crisis en de crisis in de toeristische sector met 29.780 personen gestegen naar 3,8 miljoen werklozen. Maar tegelijkertijd is het aantal ingeschreven werkenden ook met 6.822 personen gestegen naar 18.792.376 ingeschreven personen bij de Spaanse Sociale Zekerheid.

Ondanks de corona-crisis en het gebrek aan buitenlandse vakantiegangers en de crisis in de toeristische sector in Spanje, is het aantal werklozen in de maand augustus minder gestegen dan in 2019. Zo steeg dat vorig jaar nog met 54.371 personen terwijl dat dit jaar 9.780 werklozen steeg waarvan 20.216 werklozen in de dienstensector waaronder het toerisme valt. Het is de laagste stijging van de afgelopen vier jaar, iets wat ook logisch is want er waren deze zomer ook al minder mensen aan het werk.

Het totaal aantal werklozen is in augustus naar 3.802.814 werkzoekenden gestegen wat er 737.010 meer zijn dan in augustus 2019 en het hoogste van de afgelopen vijf jaar.

Volgens de gegevens van de Seguridad Social en de Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) is het aantal bij de Sociale Zekerheid geregistreerde personen of werkenden in augustus ook gestegen met 6.822 personen naar 18.792.376 werkenden, 527.851 personen minder dan augustus 2019.

Maar vanwege de corona-crisis waren er in augustus nog steeds 812.438 personen die in een tijdelijk ontslag situatie zaten ofwel een Expediente de Regulación Temporal de Empleo (ERTE). Dat is nog steeds een hoog aantal maar toch 306.104 tijdelijk werklozen minder dan op 31 juli.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.