Search
menu
Search

Benidorm gaat vervuilende auto’s weren in het centrum

Benidorm gaat vervuilende auto’s weren in het centrum
Beeld: Google Street View

Benidorm gaat vervuilende auto’s weren in het centrum

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Benidorm heeft aangekondigd om de meest vervuilende auto’s te weren in het centrum van de toeristische plaats en langs de kust. Deze nieuwe verordening gaat in principe vanaf nu in maar pas in januari 2021 zal men actief gaan controleren op de naleving van de regels.

Benidorm heeft een zogenaamde ‘Zona 1 de bajas emisiones’ van 63 hectare in het leven geroepen waar beperkt autoverkeer mogelijk zal worden. Men heeft het dan over de nul-emissie of zero emissie voertuigen (cero emisiones) die vrij toegang krijgen. Over het algemeen geldt echter dat dit gebied alleen te bereiken is door geregistreerde inwoners (residentes) en de toevoer van goederen of officiële voertuigen.

De 63 hectare beslaat het volgende gebied: het oude centrum (casco antiguo) en de straten dichtbij de kust en stranden vanaf de Avenida de Europa via de Calle Esperanto tot de Calle Tomas Ortuño zoals aangegeven op onderstaande plattegrond van Benidorm waar de maximumsnelheid ook verlaagd wordt naar 20 km/uur of zelfs 10 km/uur op bepaalde straten.

Alle voertuigen met nul-emissie hebben nog steeds toegang tot deze gebieden maar men dient die voertuigen wel aan te melden bij de gemeente. Het zogenaamde ‘Zona 1 de bajas emisiones’ zal gecontroleerd worden door camera’s die de kentekennummers registreren en controleren.

kaart
Ga naar de inhoud