Benidorm gaat vervuilende auto’s weren in het centrum

Benidorm gaat vervuilende auto’s weren in het centrum
Beeld: Google Street View

Benidorm gaat vervuilende auto’s weren in het centrum

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Benidorm heeft aangekondigd om de meest vervuilende auto’s te weren in het centrum van de toeristische plaats en langs de kust. Deze nieuwe verordening gaat in principe vanaf nu in maar pas in januari 2021 zal men actief gaan controleren op de naleving van de regels.

Benidorm heeft een zogenaamde ‘Zona 1 de bajas emisiones’ van 63 hectare in het leven geroepen waar beperkt autoverkeer mogelijk zal worden. Men heeft het dan over de nul-emissie of zero emissie voertuigen (cero emisiones) die vrij toegang krijgen. Over het algemeen geldt echter dat dit gebied alleen te bereiken is door geregistreerde inwoners (residentes) en de toevoer van goederen of officiële voertuigen.

De 63 hectare beslaat het volgende gebied: het oude centrum (casco antiguo) en de straten dichtbij de kust en stranden vanaf de Avenida de Europa via de Calle Esperanto tot de Calle Tomas Ortuño zoals aangegeven op onderstaande plattegrond van Benidorm waar de maximumsnelheid ook verlaagd wordt naar 20 km/uur of zelfs 10 km/uur op bepaalde straten.

Alle voertuigen met nul-emissie hebben nog steeds toegang tot deze gebieden maar men dient die voertuigen wel aan te melden bij de gemeente. Het zogenaamde ‘Zona 1 de bajas emisiones’ zal gecontroleerd worden door camera’s die de kentekennummers registreren en controleren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.