Leerkrachten worden op corona getest in Madrid en dat gaat meteen al mis

Leerkrachten worden op corona getest in Madrid en dat gaat meteen al mis
Beeld: Twitter

Leerkrachten worden op corona getest in Madrid en dat gaat meteen al mis

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In de regio Madrid is men begonnen met het PCR-testen van de leerkrachten die binnenkort het nieuwe schooljaar beginnen. Maar wat een goede actie had moeten worden is veranderd in een chaos met duizenden leerkrachten die weliswaar met het verplichte mondkapje maar zonder de 1,5 meter afstand lange rijen vormden. De autoriteiten konden niets anders doen dan het PCR-testen uit te stellen en maatregelen te nemen.

Deze woensdag moesten duizenden leerkrachten in Madrid lange tijd in de rij hebben staan om een verplichte PCR-test te laten doen. Dat gebeurde voor het gebouw van de regionale Consejería de Educación maar dat verliep niet helemaal zoals men gehoopt had.

Tientallen leerkrachten stonden al om 7 uur op de stoep om een PCR-test te laten doen maar al snel vormden zich lange rijen met duizenden docenten die weliswaar met de verplichte mondkapjes in de rij stonden maar dat wel deden zonder de anderhalve meter afstand.

Leerkrachten horen het goede voorbeeld te geven maar daar ging het al mis. Maar ook de organisatie was niet goed, zonder maatregelen om ervoor te zorgen dat juist die anderhalve meter werd bewaard en ogenschijnlijk zonder enige voorbereiding.

De docenten meldden aan de pers dat ze dinsdagmiddag op werden geroepen om een PCR-test te laten doen. Zou men dat niet doen dan zou de docent zelf de PCR-test moeten betalen. Daarnaast wordt er geklaagd dat de email buiten werktijd werd verstuurd waardoor veel docenten de email waarschijnlijk niet op tijd hebben gezien. Ook werd een excel meegestuurd met daarin de persoonlijke gegevens van duizenden leerkrachten met de namen en waar de docent werkt.

De bedoeling was dat elke 30 minuten er een x-aantal docenten getest zouden worden maar dat ging compleet mis waardoor zich al snel lange rijen wachtende leerkrachten vormden.

Uiteindelijk moesten de autoriteiten het PCR-testen uitstellen tot komende vrijdag en gaat men maatregelen nemen om het test-proces in goede banen te laten verlopen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.