Málaga organiseert 5 km lange loopwedstrijd tegen de eenzaamheid onder ouderen

Málaga organiseert 5 km lange loopwedstrijd tegen de eenzaamheid onder ouderen
Beeld: Policía Nacional / web

Málaga organiseert 5 km lange loopwedstrijd tegen de eenzaamheid onder ouderen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Goed nieuws voor de geëngageerde sportievelingen in het Zuiderse Málaga. Woensdag 7 september organiseert de Nationale Politie er een loopwedstrijd van 5.000 meter. De opbrengst van het evenement gaat naar het Harena fonds, dat zich inzet tegen de eenzaamheid van oudere mensen.

We schreven er al eerder over in de context van het Spaanse platteland; de toenemende vergrijzing en de daarmee gepaard gaande eenzaamheid van oudere mensen. Wat als je niet meer naar het werk gaat, minder mobiel bent en misschien zelfs al je partner verloren hebt? Ook in Spanje worstelen heel wat mensen op leeftijd met een bijtende eenzaamheid. Ze hebben nog weinig sociaal contact en brengen hun dagen vaak alleen en neerslachtig door.

De Nationale Politie van Málaga organiseert speciaal daarom de loopwedstrijd ‘Ruta 91’ (Route 91). Het is dit jaar al de 4e editie van de wedstrijd, en de opbrengst gaat integraal naar het Harena fonds. Dat Harena fonds zet programma’s op touw die de eenzaamheid van ouderen moeten bestrijden. Zij probeert ouderen met elkaar en met jonge mensen in contact te brengen en zo hun isolatie tegen te gaan.

De loopwedstrijd ‘Ruta 91’ gaat op woensdag 7 september door in en rond de haven van Málaga. Eerst is er de kinderwedstrijd om 20 u. Voor de allerkleinsten zijn er beperkte afstanden van tussen de 200 en 500 meter voorzien. Vervolgens begint om 21u de wedstrijd voor iedereen die ouder is dan 12. Het evenement gaat door in een ludiek en feestelijk kader, met het accent op de familiale sfeer.

Ga naar de inhoud