Buitenlandse toerist wordt op klaarlichte dag beroofd en met een mes gestoken in Barcelona

Buitenlandse toerist wordt op klaarlichte dag beroofd en met een mes gestoken in Barcelona
Beeld: @mossos / twitter

Buitenlandse toerist wordt op klaarlichte dag beroofd en met een mes gestoken in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Er wordt in Barcelona al langer geklaagd over de veiligheid en criminaliteit en regelmatig komt de stad in het Spaanse nieuws of kranten omdat toeristen beroofd worden van horloges, smartphones, tassen etc. Vaak gebeurt dit als het donker is maar dit keer is een jonge buitenlandse toerist op klaarlichte dag beroofd van zijn rugzak. In zijn poging deze terug te krijgen werd de man ook nog eens meerdere keren met een mes gestoken. Onderaan dit artikel is de video te zien van de aanval.

De beroving gebeurde in de Calle Sant Josep Oriol in de wijk El Raval waar een jongeman door vier belagers beroofd werd. De man liep in deze straat toen een andere man zijn rugzak afpakte en daarmee vandoor wilde gaan. Op dat moment wilde de toerist zijn rugzak terugpakken waarbij hij tenminste vier keer met een mes werd gestoken.

Ondanks dat de neergestoken toerist meteen hulp van diverse omstanders kreeg, konden zij niet voorkomen dat de dieven er vandoor gingen met de tas en meer waardevolle spullen. Terwijl omstanders en personeel van een nabijgelegen bar de ambulance belden en de neergestoken toerist hielpen, kon de politie de vier dieven arresteren. Naast twee gouden kettingen werd ook het mes dat gebruikt werd teruggevonden. De neergestoken toerist maakt het goed en is buiten levensgevaar.

Eind augustus werd ook al een andere man waarvan niet bekend is of dat ook een toerist was in dezelfde wijk El Raval met een mes gestoken (zie video onderaan).

Ga naar de inhoud