Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (73)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (73)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (73)

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

De vakantiemaand augustus is voorbij en we kunnen kijken terug op een succesvolle maand. Dit hadden we serieus niet verwacht toen we begin juli de mogelijkheid tot boeken via booking.com en onze eigen website openzetten. Natuurlijk hoopten we wel op een paar boekingen, maar dat we al zo vol zouden zitten … Nee, dat hadden we niet gedacht. Er was dus geen tijd om rustig aan ons bestaan als eigenaren van een B&B te wennen. Gelijk vol aan de bak en te zien aan de mooie cijfers en commentaren in de reviews op booking.com en Google hebben we dat best goed gedaan. Een gemiddeld cijfer van 9.7 kunnen we alvast in onze zak steken.

Tot nu toe hebben we alleen nog maar fijne gasten gehad. Natuurlijk heb je met de ene een betere klik dan met de andere, dat is normaal. Er zijn diverse nationaliteiten in onze B&B geweest en het is leuk te zien dat iedereen op een andere manier een vakantie invult. De Spanjaarden komen vooral kort, een dag of twee drie en de meeste doen niet veel meer dan slapen, zwemmen, eten en een beetje zonnen. Deze mensen komen vooral uit de grote steden en willen even ontspannen aan de drukte van het alledaagse leven. De Nederlanders en de Vlamingen zijn gasten die langer boeken en vanuit onze B&B tripjes maken.

Nog steeds vinden we het ontvangen van gasten en ze thuis te laten voelen in onze B&B heel erg leuk, maar het is ook wel erg intensief om bijna constant mensen om je heen te hebben. We hebben dan ook de afgelopen week even wat dagen geblokt in de agenda en zijn zelf even een paar nachtjes weg geweest. Fijn een hotelletje geboekt aan de kust bij Alicante en onszelf wat vrije tijd gegund. Lekker gegeten, veel geslapen en verder niet zoveel gedaan.

We hadden nog beloofd om iets meer over onze schoonmaakhulp te vertellen. Aida is één van de kinderen van de familie Jelies. Deze familie is te zien op de Nederlandse televisie in het programma “Een huis vol”, een programma waarin grote families worden gevolgd in hun dagelijkse leven. Voor vele van jullie misschien al wel bekend, maar wij moeten eerlijk toegeven dat wij ze tot voor kort niet kenden. Wij kijken namelijk al heel lang nauwelijks Nederlandse televisie. De familie Jelies is deze zomer verhuisd naar … Pinoso. Bij ons om de hoek! Via vrienden zijn we met ze in contact gekomen en na een gezellige kennismaking is Aida bij ons aan de slag gegaan. Hardwerkend gezellige meid die weet hoe ze moet poetsen. Heel blij met deze hulp!

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud