Op Tenerife staat een flat met 60 woningen die onder een weg is gebouwd

Op Tenerife staat een flat met 60 woningen die onder een weg is gebouwd
Beeld: Google Maps / screenshot

Op Tenerife staat een flat met 60 woningen die onder een weg is gebouwd

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In de gemeente Tacoronte op het Canarische Eiland Tenerife is een appartementencomplex te vinden dat onder een weg is gebouwd. In deze vreemde en tegelijkertijd problematische constructie uit de jaren zestig zijn 60 appartementen te vinden.

Het gebouw zelf heeft de naam Los Ficus gekregen en is te vinden in de gemeente Tacoronte in het noorden van het eiland Tenerife. De 60 appartementen werden gebouwd onder de Carretera Mesa del Mar weg die toegang biedt tot een grote parkeerplaats en de gelijknamige Mesa del Mar wijk.

Los Ficus werd in de jaren zestig gebouwd en is sindsdien niet geheel probleemloos. Zo mogen vrachtwagens en bussen die meer dan 3,5 ton wegen al niet meer over de weg rijden, een weg die tegelijkertijd ook dienst doet als dak van een appartementencomplex. Volgens de inwoners van het gebouw was deze constructie toendertijd noodzakelijk om met de auto bij de kust te komen.

Maar het verkeer is enorm toegenomen en de problemen in de woningen zijn te merken. Zware vrachtwagens en bussen mogen niet meer over de Carretera Mesa del Mar weg rijden, omdat de bewegingen te merken waren en alles begon te trillen. In de bovenste appartementen zijn scheuren te vinden in de muren. Tegenwoordig zou een soortgelijke constructie niet meer mogelijk zijn.

Ga naar de inhoud