Grote bosbrand op de grens van ‘witte’ bergdorp Casares in Málaga

Grote bosbrand op de grens van ‘witte’ bergdorp Casares in Málaga
Beeld: DIario Sur

MÁLAGA – Sinds dinsdagavond 19.05 uur woedt er een grote bosbrand op de grens van het witte dorp Casares in de provincie Málaga. Vanwege de brand moesten er diverse inwoners geëvacueerd worden. De wind en de hoge temperaturen maken het bluswerk extra moeilijk.

Om 19.05 uur dinsdagavond kwamen de eerste telefoontjes bij 112 binnen over de bosbrand. Meteen kwam er een groot plan in werking waardoor er op dit moment meer dan 120 brandweerlieden bezig zijn met de bluswerkzaamheden. 

Ook dinsdagavond was men al begonnen met het bluswerk vanuit de lucht maar dat moest op het moment dat het donker werd afgelast worden. Op woensdagochtend is men weer met blusvliegtuigen en blushelikopters verder gegaan met het bluswerk vanuit de lucht.

Volgens de krant moesten diverse inwoners uit hun woningen geëvacueerd worden waarbij een woning compleet werd verwoest. De eigenaar daarvan moest uit zijn zwembad gered worden nadat hij daar in was gesprongen om aan de vlammenzee te ontkomen. Er raakte tot nu toe niemand gewond.

De brand woedt in het beboste gebied van La Arquita in het Sierra Crestellina gebergte. Volgens de krant zijn er twee brandhaarden, een in de zone Celina en een langs de weg naar La Arquita, dicht bij het witte bergdorp. Het is nog niet officieel bekend gemaakt of de brand is aangestoken of niet.

Het waait flink met windvlagen van 25 km/uur waardoor de vlammen op dit moment nog vrij spel hebben. Daarnaast is het erg warm in dit deel van de provincie waardoor het vuur nog makkelijker om zich heen kan grijpen. Het is nog niet bekend hoeveel hectare natuur nu reeds verwoest is.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Reageer op dit artikel

  Abonneer  
Abonneren op
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.