skip to Main Content
Grote bosbrand op de grens van ‘witte’ bergdorp Casares in Málaga
DIario Sur

Grote bosbrand op de grens van ‘witte’ bergdorp Casares in Málaga

MÁLAGA – Sinds dinsdagavond 19.05 uur woedt er een grote bosbrand op de grens van het witte dorp Casares in de provincie Málaga. Vanwege de brand moesten er diverse inwoners geëvacueerd worden. De wind en de hoge temperaturen maken het bluswerk extra moeilijk.

Om 19.05 uur dinsdagavond kwamen de eerste telefoontjes bij 112 binnen over de bosbrand. Meteen kwam er een groot plan in werking waardoor er op dit moment meer dan 120 brandweerlieden bezig zijn met de bluswerkzaamheden. 

Ook dinsdagavond was men al begonnen met het bluswerk vanuit de lucht maar dat moest op het moment dat het donker werd afgelast worden. Op woensdagochtend is men weer met blusvliegtuigen en blushelikopters verder gegaan met het bluswerk vanuit de lucht.

Volgens de krant moesten diverse inwoners uit hun woningen geëvacueerd worden waarbij een woning compleet werd verwoest. De eigenaar daarvan moest uit zijn zwembad gered worden nadat hij daar in was gesprongen om aan de vlammenzee te ontkomen. Er raakte tot nu toe niemand gewond.

De brand woedt in het beboste gebied van La Arquita in het Sierra Crestellina gebergte. Volgens de krant zijn er twee brandhaarden, een in de zone Celina en een langs de weg naar La Arquita, dicht bij het witte bergdorp. Het is nog niet officieel bekend gemaakt of de brand is aangestoken of niet.

Het waait flink met windvlagen van 25 km/uur waardoor de vlammen op dit moment nog vrij spel hebben. Daarnaast is het erg warm in dit deel van de provincie waardoor het vuur nog makkelijker om zich heen kan grijpen. Het is nog niet bekend hoeveel hectare natuur nu reeds verwoest is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken