Meer Belgen en minder Nederlanders naar Spanje in augustus

Meer Belgen en minder Nederlanders naar Spanje in augustus
Beeld: Freepik

MADRID – In de maand augustus is het aantal Belgische toeristen gestegen en het aantal Nederlandse toeristen dat naar Spanje is gekomen voor een welverdiende vakantie gedaald. Gedurende de eerste acht maanden van dit jaar steeg het aantal Belgische vakantiegangers minimaal maar daalde het aantal Nederlandse toeristen. In de maand augustus is het totale aantal internationale vakantiegangers met 0,5% gedaald naar 10,1 miljoen bezoekers.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in augustus en tot en met de achtste maand van het jaar naar Spanje zijn gekomen.

In augustus kwamen er 10.121.985 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een daling van 0,5% ten opzichte van augustus 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met bijna 2,2 miljoen (-3,1%) gevolgd door Frankrijk met 2 miljoen (-4,6%) toeristen en DUitsland met 1,1 miljoen (-10,7%) vakantiegangers.

In augustus daalde het aantal Nederlandse toeristen naar 454.720 (-9,5%) maar steeg het aantal Belgische vakantiegangers naar 305.769 (+2,3%).

Tot en met augustus

Gedurende de eerste acht maanden tussen begin januari en eind augustus zijn er 58.182.807 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 1,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 12,6 miljoen (-1,8%) gevolgd door de Fransen met 8,1 miljoen (-2,1%), de Duitsers met 7,7 miljoen en de Scandinaviërs met 3,7 miljoen (-7,2%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -5% gedurende de eerste acht maanden naar een totaal van 2.637.032 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen steeg dat aantal met +1% naar 1.813.939 vakantiegangers gedurende de eerste acht maanden.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meest bezochte regio met 13.612.274 (+0,7%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Balearen met 710.141.366 (-0,2%), de Canarische Eilanden met 8.677.139 (-3,7%) en Andalusië met 8.304.311 (+3%) toeristen.

De Valencia regio ontving dit jaar alweer 6.665.738 (+3,9%) toeristen en de regio Madrid (met name de stad Madrid) kreeg te maken met 5.023.484 (+9,2%) internationale toeristen.

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

8
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Rob

Ben verbaasd over de reacties hieronder. Ik ken alleen maar hele vriendelijke Belgen (Vlamingen eigenlijk, ken geen Walen). Ben ook heel blij met al die heerlijke Belgische restaurants. Houden zo, dus.

Pedro

Redenen genoeg om erover na te denken waarom daling ontstaat. Spanje is onstabiel in vele vormen. Probleem met afrekenen / horeca. Verhuur van huurwoningen regelmatig niet transparant . Dat gedoe met borg en dubbele huren. Verder kijk uit met afrekeningen van water en stroom. Zelfs telefoon en internet rekeningen erg vaag en teveel. Dat er ook mensen zijn waarbij het goed gaat en geen klachten hebben is aannemelijk. Maar het geldstuk heeft twee zijden. Zelf na een langer verblijf in Spanje weet ik dat er ook echt vervelende situaties kunnen voordoen. Communicatie is echt belangrijk . De taal beheersen is… Lees verder »

Diana

Wat ik interessant zou vinden te weten, wat de reden ervan is dat er minder/meer buitenlanders naar Spanje komen. Want Spanje kent toch weinig onrust. Of zouden al die vakantiehuizen die in bezit zijn van Buitenlanders een reden kunnen zijn? Dat hun prijzen te hoog zijn ? Ben nieuwsgierig naar de reden.

don_tessers@hotmail.com

Er zijn nogal wat ouderen die hun huis verkopen en weer terug keren naar zowel België als Nederland. De huizenprijzen zitten nu aan een werkelijke prijs na jarenlang te duur en onverkoopbaar. Zo zie je dat er weer meer kopers zijn vanuit beide landen, ze gaan wel eerst huren en op gemak kijken wat er is, want het aanbod is groot geworden. Ook de nieuwbouw villa´s zitten weer in de lift en die gaan gemakkelijk rond de prijs van 350.000 tot 400.000 euro als broodjes weg. Je merkt ook dat door politieke ontwikkelingen in beide landen de mensen het zat… Lees verder »

don_tessers@hotmail.com

Dat was bij mij wel te merken, maar ook heel veel Fransen dit jaar. Van de Belgen had ik een paar kopers, niet veel, want hoofdzakelijk zijn het slenteraars die voor een pilsje het liefst op terras zitten waarvan de dames graag langs kraampjes lopen. De Fransen waren goed in geld besteden, die dames kochten regelmatig, zo ook de Scandinaviërs die het meest besteden tijdens vakanties. De Nederlanders beginnen vaak met dat is bij ons goedkoper….goedkoper? Die halen zeker al hun producten bij Xenox of dergelijke zaken die hier ook als Dompti bekend staan. Het typische van de Nederlanders die… Lees verder »

Jacques

Dit is zeer goed nieuws. Zowel voor de Spanjaarden als voor de Belgen! Deze trend mag zich verder doorzetten.

Eddy

Geef mij maar Nederlanders veel losser,vriendelijker en zeggen direct als er iets is wat hun stoort en véél minder streken.Ik wil bij deze niet alle belgen op een lijn zetten en het enkel over het algemeen hebben.

PeterH

Als Belg ben ik maar wat al te blij niet meer onder de belgen te moeten wonen in Spanje, de meeste Belgen die naar Spanje komen zijn nog steeds even verzuurd als in Belgie en steken elkaar liever een mes in de rug als elkaar te helpen. Geen aangenaam volkje vind ik.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.