Meer Belgen en minder Nederlanders naar Spanje in augustus

Meer Belgen en minder Nederlanders naar Spanje in augustus
Beeld: Freepik

Meer Belgen en minder Nederlanders naar Spanje in augustus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In de maand augustus is het aantal Belgische toeristen gestegen en het aantal Nederlandse toeristen dat naar Spanje is gekomen voor een welverdiende vakantie gedaald. Gedurende de eerste acht maanden van dit jaar steeg het aantal Belgische vakantiegangers minimaal maar daalde het aantal Nederlandse toeristen. In de maand augustus is het totale aantal internationale vakantiegangers met 0,5% gedaald naar 10,1 miljoen bezoekers.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in augustus en tot en met de achtste maand van het jaar naar Spanje zijn gekomen.

In augustus kwamen er 10.121.985 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een daling van 0,5% ten opzichte van augustus 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met bijna 2,2 miljoen (-3,1%) gevolgd door Frankrijk met 2 miljoen (-4,6%) toeristen en DUitsland met 1,1 miljoen (-10,7%) vakantiegangers.

In augustus daalde het aantal Nederlandse toeristen naar 454.720 (-9,5%) maar steeg het aantal Belgische vakantiegangers naar 305.769 (+2,3%).

Tot en met augustus

Gedurende de eerste acht maanden tussen begin januari en eind augustus zijn er 58.182.807 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 1,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 12,6 miljoen (-1,8%) gevolgd door de Fransen met 8,1 miljoen (-2,1%), de Duitsers met 7,7 miljoen en de Scandinaviërs met 3,7 miljoen (-7,2%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -5% gedurende de eerste acht maanden naar een totaal van 2.637.032 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen steeg dat aantal met +1% naar 1.813.939 vakantiegangers gedurende de eerste acht maanden.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meest bezochte regio met 13.612.274 (+0,7%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Balearen met 710.141.366 (-0,2%), de Canarische Eilanden met 8.677.139 (-3,7%) en Andalusië met 8.304.311 (+3%) toeristen.

De Valencia regio ontving dit jaar alweer 6.665.738 (+3,9%) toeristen en de regio Madrid (met name de stad Madrid) kreeg te maken met 5.023.484 (+9,2%) internationale toeristen.

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.