skip to Main Content
Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof zoekt nieuw centrum in Huesca
Heraldo de Aragon

Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof zoekt nieuw centrum in Huesca

HUESCA – Wim Hof staat wereldwijd bekend als ‘The Iceman’ met diverse kouderecords op naam. Al enkele jaren geeft hij in de Pyreneeën in een vakantiecentrum in Morillo de Tou (nabij Ainsa) cursussen aan mensen die de koude willen weerstaan. Blijkbaar loopt dat zo goed dat hij een nieuw centrum zoekt waar hij meer cursisten kan ontvangen. Zelf vindt Wim Hof de omgeving van Ordesa en de Sierra de Guara twee van de mooiste plaatsen ter wereld.

De 60-jarige Wim Hof heeft al enkele jaren een woning in het dorp Samitier in de regio Sobrarbe in de provincie Huesca waar hij 35 jaar geleden al als berggids aan het werk ging. De uit SIttard komende Wim Hof staat bekend onder de naam “The Iceman” die diverse kouderecords op zijn naam heeft staan. Hij ontwikkelde een methode waardoor ook andere mensen beter bestand tegen koude zouden zijn, de Wim Hofmethode. 

Uit onderzoek is gebleken dat het lichaam van Hof een natuurlijke aanleg heeft om bij lage temperaturen meer bruin vetweefsel te activeren en meer lichaamswarmte te produceren dan bij een gemiddeld persoon het geval is. Zelf doet Wim Hof aan extreme sporten waar koude bij komt kijken zoals in korte broek en sandalen de Mount Everest beklimmen, blootsvoets besneeuwde bergen beklimmen of gekleed in een zwembroek onder een 40 centimeter dikke ijslaag zwemmen.

Hof is ervan overtuigd dat mensen hun zenuwstelsel kunnen beïnvloeden met hun geestelijke vermogens. Hij ontwikkelde een leerschool voor het beïnvloeden van het cardiovasculaire systeem. In zijn ‘Wim Hofmethode’ combineert hij ademhalingstechnieken en de overtuiging dat het lichaam meer kan dan gedacht met koudetrainingen die bestaan uit een geleidelijke gewenning aan koude omgevingen.

Daarbij borduurt hij voort op de Aziatische meditatietechniek Tumo die volgens hem helpt “om vanuit je zenuwstelsel warmte te genereren door middel van je wil en ademhaling”. Daarmee zou er meer zuurstof in het bloed opgenomen worden, wat het centraal zenuwstelsel zou beïnvloeden. Volgens Hof zou zuurstof hierdoor in het gehele lichaam terechtkomen en deze alkalisch maken.

Wim Hof reist de hele wereld rond om conferenties en cursussen te geven, iets dat hij dus ook in de Spaanse Pyreneeën doet. In de provincie Huesca in Aragon is Wim Hof bezig zijn slogan ‘Happy, strong and healthy’ te verspreiden en daar komen honderden cursisten uit de hele wereld op af. Volgens Hof heeft hij meer ruimte nodig en is hij dus op zoek naar een grotere ruimte om zijn cursussen te geven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. Haha, dat dacht ik ook! Ben niet voor niets verhuisd. Maar wel een mooi verhaal en het lijkt mij een indrukwekkende persoonlijkheid.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken