Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof zoekt nieuw centrum in Huesca

Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof zoekt nieuw centrum in Huesca
Beeld: Heraldo de Aragon

HUESCA – Wim Hof staat wereldwijd bekend als ‘The Iceman’ met diverse kouderecords op naam. Al enkele jaren geeft hij in de Pyreneeën in een vakantiecentrum in Morillo de Tou (nabij Ainsa) cursussen aan mensen die de koude willen weerstaan. Blijkbaar loopt dat zo goed dat hij een nieuw centrum zoekt waar hij meer cursisten kan ontvangen. Zelf vindt Wim Hof de omgeving van Ordesa en de Sierra de Guara twee van de mooiste plaatsen ter wereld.

De 60-jarige Wim Hof heeft al enkele jaren een woning in het dorp Samitier in de regio Sobrarbe in de provincie Huesca waar hij 35 jaar geleden al als berggids aan het werk ging. De uit SIttard komende Wim Hof staat bekend onder de naam “The Iceman” die diverse kouderecords op zijn naam heeft staan. Hij ontwikkelde een methode waardoor ook andere mensen beter bestand tegen koude zouden zijn, de Wim Hofmethode. 

Uit onderzoek is gebleken dat het lichaam van Hof een natuurlijke aanleg heeft om bij lage temperaturen meer bruin vetweefsel te activeren en meer lichaamswarmte te produceren dan bij een gemiddeld persoon het geval is. Zelf doet Wim Hof aan extreme sporten waar koude bij komt kijken zoals in korte broek en sandalen de Mount Everest beklimmen, blootsvoets besneeuwde bergen beklimmen of gekleed in een zwembroek onder een 40 centimeter dikke ijslaag zwemmen.

Hof is ervan overtuigd dat mensen hun zenuwstelsel kunnen beïnvloeden met hun geestelijke vermogens. Hij ontwikkelde een leerschool voor het beïnvloeden van het cardiovasculaire systeem. In zijn ‘Wim Hofmethode’ combineert hij ademhalingstechnieken en de overtuiging dat het lichaam meer kan dan gedacht met koudetrainingen die bestaan uit een geleidelijke gewenning aan koude omgevingen.

Daarbij borduurt hij voort op de Aziatische meditatietechniek Tumo die volgens hem helpt “om vanuit je zenuwstelsel warmte te genereren door middel van je wil en ademhaling”. Daarmee zou er meer zuurstof in het bloed opgenomen worden, wat het centraal zenuwstelsel zou beïnvloeden. Volgens Hof zou zuurstof hierdoor in het gehele lichaam terechtkomen en deze alkalisch maken.

Wim Hof reist de hele wereld rond om conferenties en cursussen te geven, iets dat hij dus ook in de Spaanse Pyreneeën doet. In de provincie Huesca in Aragon is Wim Hof bezig zijn slogan ‘Happy, strong and healthy’ te verspreiden en daar komen honderden cursisten uit de hele wereld op af. Volgens Hof heeft hij meer ruimte nodig en is hij dus op zoek naar een grotere ruimte om zijn cursussen te geven.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
señor Jan

Heerlijk 31C vandaag.

Anoniem

Haha, dat dacht ik ook! Ben niet voor niets verhuisd. Maar wel een mooi verhaal en het lijkt mij een indrukwekkende persoonlijkheid.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.