Ale-Hop winkels hebben meer omzet en winst gemaakt in 2019

Ale-Hop winkels hebben meer omzet en winst gemaakt in 2019
Beeld: Ale-Hop

Ale-Hop winkels hebben meer omzet en winst gemaakt in 2019

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Ale-Hop winkelketen die ook bij veel Nederlandse en Belgische vakantiegangers zeer geliefd is, heeft in 2019 een goed jaar gehad met meer omzet, meer winst, meer winkels en meer personeel. In 2019 wist Ale-Hop’s moederbedrijf Clave Denia een omzet te halen van 140 miljoen euro wat 16% meer is dan in 2018 terwijl het bedrijf 30,4 miljoen euro winst wist te maken.

Slechts drie jaar geleden wist Ale-Hop nog 79 miljoen omzet te draaien maar dat is dus drie jaar later in 2019 gestegen naar 140 miljoen euro, een stijging van 16% ten opzichte van 2018. Of dezelfde nummers ook dit corona-jaar gehaald zullen worden is een vraag die in 2021 beantwoord zal worden na sluiting van het boekjaar.

Meer omzet betekent ook meer winst en de Ale-Hop winkels hebben een winst opgeleverd van 30,4 miljoen euro in 2019 wat 3,75% meer is dan de 29,3 miljoen euro in 2018. Ter vergelijking, in 2015 was de netto jaarwinst nog 12,3 miljoen euro.

Niet alleen zijn de Ale-Hop winkels bij de inwoners van Spanje steeds populairder aan het worden, ook de buitenlandse vakantiegangers die Spanje in een normaal jaar zoals 2019 bezochten kopen steeds meer bij de gezellige hebbedingetjes en souvenirwinkels met de Nederlands uitziende koe bij de deur. 

Daarnaast is Ale-Hop met een flinke groei bezig wat betreft winkels en zijn er op dit moment 196 winkels te vinden in Spanje. Het overgrote deel van deze winkels is eigendom van Clave Denia maar er zijn ook franchisewinkels nadat de keten daar drie jaar geleden mee begon. Ondertussen zijn er 1.300 mensen werkzaam bij Ale-Hop wat er 300 meer zijn dan in 2018.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.