Het Spaanse woord of zin van de dag (110)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (110)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Vrijdag 2 oktober

El viernes 2 de octubre 2020
uitspraak: el bjernes dos de oktoebre dosmielbeente

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening. Je leert met mijn unieke cursus alleen wat je nodig hebt om in Spanje te wonen, te werken of op vakantie te gaan. Hieronder zeker zinvolle zinnen. Soms is het handig om een zin uit je hoofd te weten, zodat je altijd snel antwoord kunt geven. 

Oefening 13 uit het examen Supergoed Spaans Leren: Kun je onderstaande zinnen vertalen?

 1. Wat betekent dat woord?
 2. Ik ben Nederlands / Belg kunt u mij helpen alstublieft?
 3. Kunt u langzaam praten.
 4. Ik begrijp het niet, kunt u dat herhalen alstublieft? 
 5. Wat zeg je?
 6. Ik heb hulp nodig.
 7. Ik praat een beetje Spaans.
 8. Ik weet het niet.
 9. Si hay
 10. No hay
 11. Me encanta
 12. Vale

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bween (slissende z) fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.

Ga naar de inhoud