Trailer nieuwe Spaanse Netflix serie ‘Someone has to die’

Netflix.com
Beeld: Netflix.com

Trailer nieuwe Spaanse Netflix serie ‘Someone has to die’

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf 16 oktober is wereldwijd op Netflix de Spaanse serie te zien ‘Alguien tiene que morir’ of in het Engels ‘Someone has to die’. Het gaat om een thriller van de Mexicaanse regisseur Manolo Caro die eerder voor Netflix ook al de serie ‘La casa de las flores’ of in het Engels ‘The House of Flowers’ maakte. 

Verwacht niet dat je bij deze nieuwe Spaanstalige serie urenlang op de bank naar Netflix zult kunnen kijken want ‘Someone has to die’ bestaat uit slechts 3 afleveringen die opgenomen zijn in het Spaans en in Spanje.

In de serie zijn de volgende acteurs en actrices die met name in Spanje en Mexico bekend zijn te zien zoals Carmen Maura, Cecilia Suárez, Ernesto Alterio, Isaac Hernández, Pilar Castro, Mariola Fuentes, Manuel Morón, Eduardo Casanova, Juan Carlos Vellido, Carlos Cueva, Ester Expósito en chico Alejandro Speitzer.

De Mexicaanse actrice Cecilia Suarez heeft eerder met de regisseur gewerkt in de serie ‘La casa de las flores’ en de Spaanse actrice Carmen Maura is internationaal bekend vanwege haar rollen in diverse films in de jaren tachtig en negentig met de beroemde regisseur Pedro Almodóvar. De Argentijnse acteur Erensto Alterio is ook in veelfilms en series te zien en bekend in zowel Spanje als Argentinië.

Alguien tiene que morir’ of ‘Someone has to die’ is de eerste niet-komische serie van de Mexicaanse regisseur. Het verhaal speelt zich af in het conservatieve Spanje van de jaren vijftig, tijdens het regime van Franco. Het verhaal volgt een jonge man die vanuit Mexico terugkeert naar zijn thuisland, maar tot ieders verbazing een mysterieuze balletdanser met zich meeneemt waardoor er conflicten binnen de familie en in het dorp ontstaan. Zoals de titel al aangeeft zal er iemand sterven maar wie?

Ga naar de inhoud