Duizenden doden vissen op stranden van de Costa Blanca gevonden

Duizenden doden vissen op stranden van de Costa Blanca gevonden
Beeld: Ana Belen Jimenez Diaz / Facebook

Duizenden doden vissen op stranden van de Costa Blanca gevonden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op diverse stranden aan de Costa Blanca in de provincie Alicante zijn duizenden dode vissen gevonden. Het is vooralsnog onduidelijk waar de vissen aan zijn overleden. Vissers hebben ook geklaagd over drijvende dode vissen voor de kust in de nabijheid van de plaats waar de Segura-rivier uitmondt in de Middellandse Zee.

De dode vissen zijn met name gevonden op de stranden van Guardamar del Segura en in het zuiden van de gemeente Elche. De meeste van de dode vissen zijn van de soort harders (mújoles), een soort vis die zowel in de zee als in de monding van de Segura rivier voorkomt. 

De Confederación Hidrográfica del Segura is een onderzoek gestart waarbij men denkt dat er iets in de rivier terecht is gekomen waardoor er een vermindering van zuurstof is geweest.

Stroomopwaarts van de monding, in Orihuela en Rojales, heeft de Segura-rivier de afgelopen weken een minimaal acceptabel hoogte gehad, zonder schuim maar met een opvallend grote populatie barbelen en karpers in delen van de rivier, wat betekent dat de veronderstelde verontreiniging is ontstaan ​​in een ander gedeelte aan het einde van de rivier.

Ga naar de inhoud