Duizenden doden vissen op stranden van de Costa Blanca gevonden

Duizenden doden vissen op stranden van de Costa Blanca gevonden
Beeld: Ana Belen Jimenez Diaz / Facebook

Duizenden doden vissen op stranden van de Costa Blanca gevonden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Op diverse stranden aan de Costa Blanca in de provincie Alicante zijn duizenden dode vissen gevonden. Het is vooralsnog onduidelijk waar de vissen aan zijn overleden. Vissers hebben ook geklaagd over drijvende dode vissen voor de kust in de nabijheid van de plaats waar de Segura-rivier uitmondt in de Middellandse Zee.

De dode vissen zijn met name gevonden op de stranden van Guardamar del Segura en in het zuiden van de gemeente Elche. De meeste van de dode vissen zijn van de soort harders (mújoles), een soort vis die zowel in de zee als in de monding van de Segura rivier voorkomt. 

De Confederación Hidrográfica del Segura is een onderzoek gestart waarbij men denkt dat er iets in de rivier terecht is gekomen waardoor er een vermindering van zuurstof is geweest.

Stroomopwaarts van de monding, in Orihuela en Rojales, heeft de Segura-rivier de afgelopen weken een minimaal acceptabel hoogte gehad, zonder schuim maar met een opvallend grote populatie barbelen en karpers in delen van de rivier, wat betekent dat de veronderstelde verontreiniging is ontstaan ​​in een ander gedeelte aan het einde van de rivier.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.