Search
menu
Search

Mercadona, Carrefour en Lidl hebben 41 procent supermarktaandeel in Spanje

Mercadona, Carrefour en Lidl hebben 41 procent supermarktaandeel in Spanje
Beeld: Canva

Mercadona, Carrefour en Lidl hebben 41 procent supermarktaandeel in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Drie grote supermarktketens in Spanje zijn goed voor samen 41% marktaandeel, aldus het laatste onderzoek van Kantar Worldpanel. Zoals altijd staat de Mercadona eenzaam bovenaan met een aandeel van 25,8% gevolgd door Carrefour met 9,6% en Lidl met 5,8%.

Het marktaandeel van Mercadona is tot nu toe in 2022 gestegen en de populariteit van de Spaanse supermarktketen is nog steeds overduidelijk. De keten uit Valencia heeft een marktaandeel van 25,8% (+0,9%), aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel.

Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 9,6% (+0,7%) terwijl de Lidl op de lijst op de derde plaats staat met 5,8% (+0,5%). Beide ketens zijn populairder geworden in Spanje maar met name de groei van de Lidl in Spanje is groot want vijf jaar geleden had de Lidl nog een marktaandeel van 3%.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn samen goed voor 41% supermarktaandeel in Spanje. Wat de laatste jaren volgens Kantar opvalt is het aandeel online verkopen bij de supermarkten. Weliswaar is dit na de beëindiging van de corona-restricties afgenomen, het is nog steeds hoger dan voor de pandemie.

De van oorsprong Spaanse (nu Russische) Día-keten eindigde met een marktaandeel van 4,7%. De Eroski is gezakt naar 4,3% gevolgd door Consum met 3,2% en de Grupo Auchan bekend van o.a. de Alcampo met een marktaandeel van 3%. De Aldi heeft een marktaandeel van 1,4%.

Ga naar de inhoud