Search
menu
Search

Klimaattop naar Madrid in plaats van het Chileense Santiago

Oeps ... foto ontbreekt!

Klimaattop naar Madrid in plaats van het Chileense Santiago

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In een spoedvergadering bij de Verenigde Naties is vrijdag besloten dat de COP25 klimaattop verhuist van de Chileense stad Santiago naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Op woensdag gaf de Chileense president Piñera aan dat vanwege de onrust en rellen in zijn land het beter is om de klimaattop waar 25.000 deelnemers bij zijn te verplaatsen. Spanje bood zich op donderdag aan als alternatief.

De klimaattop (Cumbre del Clima) vindt plaats van 2 tot en met 13 december dus Spanje heeft niet veel tijd om de COP25 voor te bereiden. Er zijn 25.000 deelnemers uit 200 landen die meedoen aan deze top die in Madrid plaats zal vinden in de congreshallen van de Feria de Madrid Ifema.

Het is overigens best vreemd dat de klimaattop plaatsvindt in Madrid, een van de steden in Spanje die het meest te maken heeft met luchtverontreiniging en waar de nieuwe burgemeester plannen als Madrid Central etc. wil opgeven terwijl bewezen is dat het plan ingevoerd door de voormalige burgemeester Carmena effectief is om de lucht voor de inwoners te verbeteren.

Naast 25.000 deelnemers uit honderden landen zal ook de jonge Zweedse activiste Greta Thunberg aanwezig zijn die, zoals gebruikelijk in haar geval, niet per vliegtuig zal reizen maar via een boot. Ze was echter al op weg naar Santiago in Chili en moet dus nu haar plannen omgooien waarbij ze hulp heeft gevraagd. De Spaanse regering heeft ondertussen haar hulp aangeboden om Greta naar Madrid te halen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?