Klimaattop naar Madrid in plaats van het Chileense Santiago

Klimaattop naar Madrid in plaats van het Chileense Santiago
Beeld: Archieffoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In een spoedvergadering bij de Verenigde Naties is vrijdag besloten dat de COP25 klimaattop verhuist van de Chileense stad Santiago naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Op woensdag gaf de Chileense president Piñera aan dat vanwege de onrust en rellen in zijn land het beter is om de klimaattop waar 25.000 deelnemers bij zijn te verplaatsen. Spanje bood zich op donderdag aan als alternatief.

De klimaattop (Cumbre del Clima) vindt plaats van 2 tot en met 13 december dus Spanje heeft niet veel tijd om de COP25 voor te bereiden. Er zijn 25.000 deelnemers uit 200 landen die meedoen aan deze top die in Madrid plaats zal vinden in de congreshallen van de Feria de Madrid Ifema.

Het is overigens best vreemd dat de klimaattop plaatsvindt in Madrid, een van de steden in Spanje die het meest te maken heeft met luchtverontreiniging en waar de nieuwe burgemeester plannen als Madrid Central etc. wil opgeven terwijl bewezen is dat het plan ingevoerd door de voormalige burgemeester Carmena effectief is om de lucht voor de inwoners te verbeteren.

Naast 25.000 deelnemers uit honderden landen zal ook de jonge Zweedse activiste Greta Thunberg aanwezig zijn die, zoals gebruikelijk in haar geval, niet per vliegtuig zal reizen maar via een boot. Ze was echter al op weg naar Santiago in Chili en moet dus nu haar plannen omgooien waarbij ze hulp heeft gevraagd. De Spaanse regering heeft ondertussen haar hulp aangeboden om Greta naar Madrid te halen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.