Steeds meer vrouwen in Alicante melden last te hebben van masturbererende mannen op straat

Steeds meer vrouwen in Alicante melden masturbererende mannen op straat
Beeld: 123rf

Steeds meer vrouwen in Alicante melden last te hebben van masturbererende mannen op straat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – 43.000 personen hebben hun handtekening gezet onder een petitie die aan het Ministerie van Gelijkheid wordt overhandigd waarin ze vragen dat het masturberen op straat in bijzijn van een vrouw als gendergeweld gezien wordt en dus strafbaar is. Het is de stad Alicante waar de laatste maanden steeds meer vrouwen melden dat een man in het openbaar masturbeert in het bijzijn van deze vrouwen.

Er zijn in Alicante steeds meer met name jonge vrouwen die slachtoffer zijn van een man die in het bijzijn van hen in het openbaar masturbeert. De modus operandi is bijna elke keer hetzelfde: een man kijkt een vrouw aan en komt dichterbij en begint te masturberen. Veel vrouwen weten op dat moment niet goed wat ze moeten doen maar vinden wel dat ze seksueel lastig gevallen zijn. Er zijn zelfs gevallen bekend dat de man op de vrouw ejaculeert.

Volgens de regionale krant, die de getuigenissen van enkele vrouwen die te maken hebben gehad met masturberende mannen heeft opgenomen, gebeuren de meeste ‘aanvallen’ in het Cabo de las Huertas deel van de stad Alicante. De masturberende mannen worden aangetroffen in het park, op straat en zelfs in zee. Het is gebeurd bij jonge vrouwen tussen de 20 en 30 jaar maar ook minderjarigen, aldus de regionale krant.

Maar is het masturberen op straat of in het openbaar strafbaar in Spanje? Als we kijken naar het Spaanse Wetboek van Strafrecht (Código Penal) is bij artikel 185 cp het volgende te lezen: El que ejecutare o hiciere ejecutar a otra persona actos de exhibición obscena ante menores de edad o personas con discapacidad necesitadas de especial protección, será castigado con la pena de prisión de seis meses a un año o multa de 12 a 24 meses.  

Artikel 185 van het Spaanse Wetboek van Strafrecht verwijst dus naar de overeenkomstige straf voor de misdaden van exhibitionisme en seksuele provocatie tegenover minderjarigen of mensen met een handicap maar niet tegenover andere volwassenen vrouwen of mannen. Blijkbaar is masturberen in het openbaar geen zedenmisdrijf in Spanje en daar moet in ieder geval door 43.000 personen verandering in komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.