Transport-trein tussen China en Madrid heeft ook te maken met de transport-crisis

Transport-trein tussen China en Madrid heeft ook te maken met de transport-crisis
Beeld: Europa Press

Transport-trein tussen China en Madrid heeft ook te maken met de transport-crisis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De ‘Yixin’Ou’ ofwel de internationale treinverbinding tussen Yiwu in China en Madrid in Spanje heeft net zoals het maritieme containertransport ook te maken met de gevolgen van de transport-crisis. De eerste trein vertrok in november 2014 in Yiwu ten zuiden van Shanghai en arriveerde 21 dagen later in Madrid. Maar de vraag naar containertransport is dusdanig toegenomen dat de vernieuwde 16 of 17 dagen transport nu al 25 dagen zijn geworden.

De ‘Yixin’Ou’ trein is niet alleen de langste trein wat betreft transport maar ook nog eens de trein die de meeste kilometers aflegt met in totaal 13.052 kilometer tussen Yiwu, een commerciële stad ten zuiden van Shanghai in China naar Madrid in Spanje. De trein vertrekt in China en rijdt daarna door zeven landen, te weten Kazachstan, Rusland, Wit-Rusland, Polen, Duitsland, Frankrijk en uiteindelijk Spanje waar de trein stopt in het industriegebied Cobo Calleja in Fuenlabrada, het grootste Chinese zakencentrum van Europa.

In 2020 is het containertransport via deze internationale trein met 110% gestegen naar een totaal 914 afgelegde reizen en meer dan 80.000 vervoerde containers, veel gevuld met mondkapjes waar in Europa een gebrek aan was. Maar in 2021 is het containertransport via de trein alweer met 50% gestegen naar 1.070 afgelegde reizen. In augustus 2021 werd de 3.000e treinrit met aan boord auto’s, kerstversieringen, elektronica, donsjacks en fitnessapparatuur voor de verkoop in Europa beëindigd.

Maar deze transport-crisis heeft er ook voor gezorgd dat de prijzen bij de ‘Yixin’Ou’ trein zijn gestegen terwijl men ook hier te maken heeft met de bevoorradingsproblemen die langer aanhouden dan verwacht waardoor de verwachte groei dit jaar iets kan verminderen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.