Het geïmproviseerde en illegale dierenkerkhof in Torrevieja

Het geïmproviseerde en illegale dierenkerkhof in Torrevieja
Beeld: Diario Información

Het geïmproviseerde en illegale dierenkerkhof in Torrevieja

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Torrevieja heeft er een nieuw kerkhof bij. Het gaat in dit geval echter niet om een begraafplaats voor mensen maar om een kerkhof voor dieren. Daarnaast gaat het om een geïmproviseerd dierenkerkhof waar de inwoners van Torrevieja hun overleden huisdieren begraven op een stuk grond in het noorden van het Parque Natural de Las Lagunas.

Volgens de regionale krant zijn er op dit moment al 30 met stenen, stokken en bloemen versierde graven te vinden waar de inwoners van de wijk La Mata en andere delen van de stad hun overleden huisdieren hebben begraven. Deze graven zijn te vinden op een deel van het Parque Natural de Las Lagunas wat zo’n 100 vierkante meter groot is.

Het gaat echter om een illegaal dierenkerkhof dat niet is geautoriseerd door de autoriteiten. Het probleem is echter dat er maar weinig begraafplaatsen voor huisdieren zijn in Spanje en blijkbaar is het dichtstbijzijnde officiële dierenkerkhof sinds 2017 te vinden in Torrellano provincie Elche.

Daarnaast is het begraven van een huisdier geen goedkope aangelegenheid. Het cremeren van een hond of kat heeft gemiddeld een kostprijs van 50 euro maar om een huisdier op een speciaal kerkhof te begraven moet men al snel 200 euro of meer neerleggen en soms ook jaarlijks iets bijdragen. Veel eigenaren van overleden huisdieren kunnen dit niet betalen en dus ontstaan geïmproviseerde begraafplaatsen zoals in Torrevieja.

De gemeente Torrevieja geeft aan dat het om een illegale praktijk gaat die daarnaast slecht is voor de volksgezondheid en voor het milieu. Daarnaast is er een risico dat de honden en katten die op het illegale kerkhof begraven zijn opgegraven kunnen worden door andere wilde dieren waardoor deze mogelijk ziektes kunnen krijgen die zelfs over zouden kunnen slaan op de mens.

De gemeente Torrevieja realiseert zich echter ook dat er blijkbaar behoefte is aan een laatste rustplaats voor de huisdieren. Daarom is men met een onderzoek begonnen of er een legaal, geautoriseerd en gecontroleerde begraafplaats voor huisdieren kan komen in Torrevieja.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.