skip to Main Content
Het geïmproviseerde en illegale dierenkerkhof in Torrevieja
Diario Información

Het geïmproviseerde en illegale dierenkerkhof in Torrevieja

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De gemeente Torrevieja heeft er een nieuw kerkhof bij. Het gaat in dit geval echter niet om een begraafplaats voor mensen maar om een kerkhof voor dieren. Daarnaast gaat het om een geïmproviseerd dierenkerkhof waar de inwoners van Torrevieja hun overleden huisdieren begraven op een stuk grond in het noorden van het Parque Natural de Las Lagunas.

Volgens de regionale krant zijn er op dit moment al 30 met stenen, stokken en bloemen versierde graven te vinden waar de inwoners van de wijk La Mata en andere delen van de stad hun overleden huisdieren hebben begraven. Deze graven zijn te vinden op een deel van het Parque Natural de Las Lagunas wat zo’n 100 vierkante meter groot is.

Het gaat echter om een illegaal dierenkerkhof dat niet is geautoriseerd door de autoriteiten. Het probleem is echter dat er maar weinig begraafplaatsen voor huisdieren zijn in Spanje en blijkbaar is het dichtstbijzijnde officiële dierenkerkhof sinds 2017 te vinden in Torrellano provincie Elche.

Daarnaast is het begraven van een huisdier geen goedkope aangelegenheid. Het cremeren van een hond of kat heeft gemiddeld een kostprijs van 50 euro maar om een huisdier op een speciaal kerkhof te begraven moet men al snel 200 euro of meer neerleggen en soms ook jaarlijks iets bijdragen. Veel eigenaren van overleden huisdieren kunnen dit niet betalen en dus ontstaan geïmproviseerde begraafplaatsen zoals in Torrevieja.

De gemeente Torrevieja geeft aan dat het om een illegale praktijk gaat die daarnaast slecht is voor de volksgezondheid en voor het milieu. Daarnaast is er een risico dat de honden en katten die op het illegale kerkhof begraven zijn opgegraven kunnen worden door andere wilde dieren waardoor deze mogelijk ziektes kunnen krijgen die zelfs over zouden kunnen slaan op de mens.

De gemeente Torrevieja realiseert zich echter ook dat er blijkbaar behoefte is aan een laatste rustplaats voor de huisdieren. Daarom is men met een onderzoek begonnen of er een legaal, geautoriseerd en gecontroleerde begraafplaats voor huisdieren kan komen in Torrevieja.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Dieren zorgen niet voor overlast, mensen wel.
  Van dieren houd je en blijf je houden,van mensen niet.
  Dieren hebben meer recht om begraven te worden dan mensen. Die mogen wat mij betreft zo in het vuur.

 2. Ook nog overlast na zijn dood… Haha dat zegt wel iets over de schrijver… Wat dacht je van de mens zelf, wij zijn het die de planeet aarde naar de filistijnen helpen. Gun de mensen een plek om naar toe te gaan als hun geliefde dier is overleden.

 3. Mensen die geen 50 Euro kunnen / willen betalen voor de crematie van hun overleden huisdier zouden geen huisdier mogen hebben.
  Dat zo’n hond ook na zijn dood nog overlast (aan het milieu) blijft veroorzaken is echt niet aanvaardbaar.
  Misschien een jaarlijkse hoge taks invoeren waar alvast de crematie in verwerkt is?

  1. Mensen kunnen wel 50 euro betalen voor de crematie, het gaat hier om het begraven van de hond en dat is echt hele stukken duurder en blijft geld kosten zolang de hond begraven is. Sommige mensen willen het graf van hun huisdier kunnen bezoeken maar de legale manier is gewoon te duur. Er zijn ook mensen die kinderen hebben die ze niet eens te eten kunnen geven, daar ook maar even de taks bij verhogen? De oplossing is om dingen betaalbaar te maken maar daar hebben ze in Spanje nog nauwelijks van gehoord met prijsverhogingen van soms wel 40%.

   1. “Begraven” in de grond is totaal onverantwoord. In de regio (C/Blanca) worden zelfs geen mensen in de grond begraven.
    Dat zou totaal moeten verboden worden i.p.v. het goedkoper maken.

  2. Odiug.

   Jammer dat u er zo overdenkt….maar dieren geven genegenheid…bij mensen vaak ver te zoeken….
   Ook het begraven van mensen is niet milieu vriendelijk ..toch?
   Misschien is het beter dat de gemeente een plekje zoekt waar een dierenbegraafplaats mogelijk is??
   Plek genoeg hier in Spanje.
   En allicht is er ergens een potje geld…boven of onder de tafel door…die dit mogelijk kan maken.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken