Oude glascontainers voor de straatkatten in Calafell

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Oude glascontainers voor de straatkatten in Calafell
Beeld: Diari de Tarragona

TARRAGONA – De gemeente van de toeristische kustplaats Calafell aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona heeft zich aangesloten bij het initiatief waardoor de op straat levende katten geholpen worden en men oude containers recycled. Op dit moment zijn er vier oude glascontainers aangepast door deze als kattenopvang te kunnen gebruiken.

De vier oude glas containers zijn geplaatst in delen van het dorp waar katten kolonies leven. De oude iglo achtige ‘contenedores de vidrio’ hebben twee deuren, een voor de katten en een voor de vrijwilligers die dagelijks eten brengen en voor de katten zorgen.

Het idee van oude containers gebruiken als kattenopvang is niets nieuws en schijnt op andere plaatsen zoals op Mallorca, in Murcia, Córdoba etc. al succesvol te zijn ingevoerd. Voor Calafell is het wel de eerste keer waarmee men probeert de op straat levende katten te helpen en kinderen bij het project te betrekken door hen de containers te laten beschilderen.

In Calafell zijn volgens de laatste telling 73 katten kolonies en dus zijn vier containers zeker niet genoeg. Maar de gemeente wil meer oude glas containers gaan gebruiken om ook op andere plaatsen te installeren. De containers die nu geplaatst zijn staan bij katten kolonies waarvan de katten gesteriliseerd zijn en gecontroleerd worden door vrijwilligers.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.