Oude glascontainers voor de straatkatten in Calafell

Oude glascontainers voor de straatkatten in Calafell
Beeld: Diari de Tarragona

TARRAGONA – De gemeente van de toeristische kustplaats Calafell aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona heeft zich aangesloten bij het initiatief waardoor de op straat levende katten geholpen worden en men oude containers recycled. Op dit moment zijn er vier oude glascontainers aangepast door deze als kattenopvang te kunnen gebruiken.

De vier oude glas containers zijn geplaatst in delen van het dorp waar katten kolonies leven. De oude iglo achtige ‘contenedores de vidrio’ hebben twee deuren, een voor de katten en een voor de vrijwilligers die dagelijks eten brengen en voor de katten zorgen.

Het idee van oude containers gebruiken als kattenopvang is niets nieuws en schijnt op andere plaatsen zoals op Mallorca, in Murcia, Córdoba etc. al succesvol te zijn ingevoerd. Voor Calafell is het wel de eerste keer waarmee men probeert de op straat levende katten te helpen en kinderen bij het project te betrekken door hen de containers te laten beschilderen.

In Calafell zijn volgens de laatste telling 73 katten kolonies en dus zijn vier containers zeker niet genoeg. Maar de gemeente wil meer oude glas containers gaan gebruiken om ook op andere plaatsen te installeren. De containers die nu geplaatst zijn staan bij katten kolonies waarvan de katten gesteriliseerd zijn en gecontroleerd worden door vrijwilligers.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

8
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
opa

kunnen we vragen om een vervolg te krijgen van deze actie – een update of het werkt?

Martin

Geweldig idee. Hergebruiken van afgedankte glas container voor opvang straatkatten.
Zal alleen zomers wel een beetje te warm zijn voor de katjes, of komen er ook afgedankte airco’s voor de containers? :-))

Anoniem

Die katten zullen de komende weken misschien maanden wel gebruik maken van die containers maar daarna niet meer omdat het er binnen te vervuild is geworden door de katten zelf. Men zal die containers dus met regelmaat schoon moeten maken. Liever ziet ik zelf dat ze alle katten van de straat af halen want ze brengen niets positiefs, het zijn en blijven jagers die flora en fauna benadelen omdat ze in een te grote getale aanwezig zijn en het zijn wat betrefd uitwerpselen een groot probleem voor de gezondheid van mens en dier. Je kind zal maar zo´n kattendrol in… Lees verder »

Pedro

Zolang deze misvormde wereld geweld en dierenleed blijft hanteren zal beschaving en gezond verstand nooit kunnen plaats vinden. Dat de natuur zelf ook hapert in zijn doen en laten.. ! Geeft weer hoe primitief en kwetsbaar alles om ons heen is..!

Lucia

Een leuk idee !!
Helaas hou je altijd van die idioten, die katten willen doodrijden
of vergiftigen, maar hopelijk hebben ze zo meer bescherming ?
Het is fantastisch dat vrijwilligers ze te eten geven en laten opereren,
om de vermenigvuldiging tegen te gaan.

Marleen

Het doet me goed eindelijk eens iets positiefs te horen i.v.m de straatpoezen zij zijn ook levende wezens met gevoelens ook al word dat de dag van vandaag spijtig genoeg wel eens vergeten!

Maddy

Een mooi initiatief. Hopelijk kunnen ze zo de staatkatten.beter beschermen en ze beter volgen om ze te steriliseren. 🔝🔝🔝

Joan

Fantastisch goed om te lezen. Zeker na de bijna oorlog die ik hier afgelopen zomer hebt moeten voeren met sommige lokalen. Hier rijden ze ze dood of worden ze vergiftigd.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.