Search
menu
Search

Oude glascontainers voor de straatkatten in Calafell

Oeps ... foto ontbreekt!

Oude glascontainers voor de straatkatten in Calafell

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De gemeente van de toeristische kustplaats Calafell aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona heeft zich aangesloten bij het initiatief waardoor de op straat levende katten geholpen worden en men oude containers recycled. Op dit moment zijn er vier oude glascontainers aangepast door deze als kattenopvang te kunnen gebruiken.

De vier oude glas containers zijn geplaatst in delen van het dorp waar katten kolonies leven. De oude iglo achtige ‘contenedores de vidrio’ hebben twee deuren, een voor de katten en een voor de vrijwilligers die dagelijks eten brengen en voor de katten zorgen.

Het idee van oude containers gebruiken als kattenopvang is niets nieuws en schijnt op andere plaatsen zoals op Mallorca, in Murcia, Córdoba etc. al succesvol te zijn ingevoerd. Voor Calafell is het wel de eerste keer waarmee men probeert de op straat levende katten te helpen en kinderen bij het project te betrekken door hen de containers te laten beschilderen.

In Calafell zijn volgens de laatste telling 73 katten kolonies en dus zijn vier containers zeker niet genoeg. Maar de gemeente wil meer oude glas containers gaan gebruiken om ook op andere plaatsen te installeren. De containers die nu geplaatst zijn staan bij katten kolonies waarvan de katten gesteriliseerd zijn en gecontroleerd worden door vrijwilligers.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?