600 euro boete Messi omdat hij Maradona-shirt droeg als eerbetoon

600 euro boete Messi omdat hij Maradona-shirt droeg als eerbetoon
Beeld: FC Barcelona / Twitter

600 euro boete Messi omdat hij Maradona-shirt droeg als eerbetoon

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Argentijnse voetballer Lionel messi heeft het afgelopen weekend zijn overleden landgenoot Diego Maradona op een eigen bijzondere manier geëerd door zijn Barcelona-shirt uit te trekken en een Maradona-shirt van Newell’s met nummer 10 te laten zien. De Koninklijke Spaanse Voetbalbond was daar niet blij mee en heeft hem nu een boete van 600 euro gegeven.

Lionel Messi maakte in het Spaanse competitieduel tegen Osasuna het vierde doelpunt in het Camp Nou stadion in Barcelona. Dit keer besloot Messi zijn doelpunt aan zijn overleden landgenoot en voetballegende Diego Maradona te schenken door zijn Barcelona-shirt uit te doen en een shirt van Newell’s te laten zien.

CA Newell’s Old Boys is een voetbalclub in Messi’s Argentijnse geboortestad Rosario waar ook Diego Maradona in 1993-1995 speelde. Op deze manier wilde Messi zijn landgenoot eren maar dat eerbetoon kwam hem ‘duur’ te staan.

Niet alleen kreeg de Argentijnse FC Barcelona speler op het veld een gele kaart omdat hij zijn shirt uitdeed maar later heeft de ‘Comité de Competición’ van de RFEF ook besloten een boete van 600 euro te geven. 

Nu zal Messi daar niet zo wakker van liggen want 600 euro verdient hij in een milliseconde maar het is wel flauw van de Spaanse Voetbalbond die zich met deze boete wel aan de regels houdt.

Ga naar de inhoud