Een van de kathedraal-bogen op bekende strand in Galicië ingestort

Een van de kathedraal-bogen op bekende strand in Galicië ingestort
Beeld: Concello de Ribadeo

Een van de kathedraal-bogen op bekende strand in Galicië ingestort

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LUGO – Bij een van de mooiste stranden van Spanje heeft een natuurramp plaatsgevonden. We hebben het over het Playa de Las Catedrales in Ribadeo (Lugo) in de autonome regio Galicië in het noordwesten van Spanje. Het strand dat bij laagwater te bewandelen is staat steevast op alle lijstjes met mooiste stranden van Spanje vanwege de prachtige natuurlijke bogen die lijken op de pilaren van een kathedraal. Maar nu is een van die bogen in elkaar gestort.

Gelukkig is er niemand gewond geraakt of erger en kwamen de rotsen naar beneden op een moment dat er niemand op het emblematische strand aan de Atlantische Oceaan aanwezig was. De eerste van de drie natuurlijke bogen is door toedoen van erosie door de wind en de zee naar beneden gekomen en er is een gat van zes meter breed en tien meter hoog ontstaan.

Bij vloed is het spectaculair om het strand te bekijken vanaf de hoge kliffen maar bij eb is het mogelijk om over het strand onder de natuurlijke bogen te wandelen en zelfs een aantal grotten te bekijken. In de zomermaanden is het enorm druk bij het Playa de Las Catedrales en moet je zelfs van tevoren een plaats reserveren om over het beroemde strand te kunnen wandelen.

In dit geval is er gelukkig niemand gewond geraakt maar twee jaar geleden op 31 maart 2018 was dat een heel ander verhaal. Toen liep de 24-jarige Irene Baladrón Zorita uit Valladolid samen met haar vriend op het strand toen ze geraakt werd door een vallende steen in een van de grotten.

Ga naar de inhoud