Eerste sneeuw van deze winter op Mallorca gevallen

Eerste sneeuw van deze winter op Mallorca gevallen
Beeld: Albert Ambrós / Twitter

Eerste sneeuw van deze winter op Mallorca gevallen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Een koude luchtstroom en neerslag hebben ervoor gezorgd dat op woensdag de eerste sneeuw te zien was op het Balearen eiland Mallorca. Uiteraard ligt de ‘nieve’ niet op het strand of in de populaire badplaatsen maar wel op de hoogste punt van het eiland, de Puig Mayor berg.

In de Pyreneeën, in de Picos de Europa en in de Sierra Nevada op het Spaanse vasteland en zelfs op de piek van de hoogste berg van heel Spanje de Teide op het Canarische Eiland Tenerife is de sneeuw al gezien maar op Mallorca is de sneeuw deze woensdag voor het eerst op de foto vastgelegd.

De sneeuwval was in feite al voorspeld door de meteorologen en die voorstelling is zowaar uitgekomen. De hoogste berg van de Sierra de Tramuntana, de Puig Mayor, is of beter gezegd was wit gekleurd na een lichte sneeuwval. 

Het gaat om een zeer dun laagje en er was niet genoeg sneeuw om de hele berg een winters tafereel te geven maar de sneeuw is gearriveerd op het Balearen eiland.

De sneeuw was al in de nacht of woensdagochtend gevallen maar vanwege de wolken was dit niet te zien. Rond 13 uur ‘s middags trokken de wolken weg en kwam de deels wit gekleurde Puig Mayor tevoorschijn.

De eerste persoon die een foto kon maken was de geograaf Albert Ambros die de bovenstaande foto wist te maken waarna de foto op Twitter werd geplaatst door de IB3-weerman Miquel Salamanca.

Ga naar de inhoud