Het Spaanse woord of zin van de dag (153)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (153)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Woensdag 2 december

El miércoles 2 de diciembre 2020
uitspraak: el mjerkoles dos de dicjembre (slissende c) dosmielbeente

El miércoles de las palabrotas. De woensdag van de scheldwoorden, maar ook uitdrukkingen.

  • Qué morro tienes – uitspraak: kè morro tjennes – Wat ben je brutaal,/schaamteloos, maar kan ook asociaal zijn.
  • Que cara tienes – uitspraak: kè kara tjennes – Wat ben je asociaal. En degene die het zegt die tikt met een vlakke hand tegen zijn eigen wang.
  • La cara – het gezicht, maar ook de zijde van een blad. Es muy caro / cara – het is heel duur. Zo zie je dat 1 woord in het Spaans meerdere betekenissen kan hebben.
Ga naar de inhoud