Bio-consumptie in Spanje niet op het niveau van andere Europese landen

Bio-consumptie in Spanje niet op het niveau van andere Europese landen
Beeld: Freepik

Bio-consumptie in Spanje niet op het niveau van andere Europese landen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje mag dan wel het Europese land zijn en wereldwijd de nummer drie wat betreft de bio-teelt, wat betreft consumptie van biologisch voedsel en wat betreft gecertificeerd biologisch voedsel loopt Spanje ver achter op andere Europese landen. Slechts 2,4% is voorzien van een biologisch certificaat terwijl dat in Denemarken 12,1% is, in Zwitserland 10,4% en in Oostenrijk 9,3%.

Vanuit de Europese Unie dringt men aan op een verhoging van de consumptie van biologisch voedsel in Spanje wat nu niet meer is dan 50 euro per persoon per jaar. Het Ministerie van Landbouw spreekt echter over een geleidelijke toename van de biologische consumptie in Spanje want in 2019 bedroeg dat 2,63 miljard euro wat 8,4% meer is dan in 2018. 

In het algemeen kan worden gesteld dat de consumptie van biologische producten in alle marketingkanalen groeit in Spanje. De belangrijkste verkoopkanalen voor biologische producten zijn massaconsumptie (supermarkten, hypermarkten en discounters), gespecialiseerde distributiekanalen (biologische supermarkten, eco-winkels, consumentencoöperaties en gespecialiseerde winkels), directe verkoopkanaal (markten, online winkels) en foodservice (hotels, restaurants en catering).

Spanje loopt wat betreft bio-consumptie dus achter maar wat betreft biologische voedselproductie is het de Europese leider met 2,3 miljoen hectare landbouwgrond bestemd voor bio-productie, goed ook voor een wereldwijde derde plaats. Voor Spanje betekent dat volgens de informatie van Eurostat 9,7% van de totale landbouwgrond, meer dan de 8,2% in Portugal, 7,7% in Frankrijk, 6,9% in België en 3,7% in Nederland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.