Spectaculaire brand in Benidorm leidt tot gewonden, evacuaties en een dode hond

Spectaculaire brand in Benidorm leidt tot gewonden, evacuaties en een dode hond
Beeld: @BomberosDipuALC / twitter

Spectaculaire brand in Benidorm leidt tot gewonden, evacuaties en een dode hond

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Benidorm staat bekend als de stad van de hoogbouw. De kustlijn tekent zich door zijn vele wolkenkrabbers, en afgelopen dinsdag werd dat beeld opgeschrikt door een brand in een gebouw van 17 verdiepingen.

De brand begon rond 17.30 uur in een woning op de negende verdieping van een gebouw van 17 verdiepingen. Het gebouw bevindt zich in de calle Asturias. De vlammen sloegen al snel uit de vensters en vernielden zo een deel van de gevel. Volgens ooggetuigen was de brand van op grote afstand zichtbaar.

De brandweer en hulpdiensten kwamen ter plaatse. Ze schakelden onder meer een zware bluswagen, een ladderwagen en vijf brandweermensen in. Binnen in het gebouw vonden ze een dode hond en een man van 39 jaar met zware brandwonden. De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis en wordt er verzorgd met derdegraads brandwonden over zo een 20% van zijn lichaam.

Rond 20 uur verklaarde de brandweer dat de brand onder controle was. Het gebouw moest volledig worden ontruimd tot de schade in kaart is gebracht en de veiligheid van de bewoners verzekerd kan worden. Kort na de brand in de Calle Asturias dienden de eenheden trouwens opnieuw uit te rukken voor een brand in Alicante. Daar werd een man van 67 geholpen die aan een ernstige rookvergiftiging leed na een brand in zijn woning. De ordediensten vragen om extra waakzaamheid nu de winter begint en in vele huizen de hout- of gaskachels weer dagelijks worden gebruikt.

Ga naar de inhoud