Eerste Belgische tapasbar geopend in Valencia

Eerste Belgische tapasbar geopend in Valencia
Beeld: @elcondebelga / facebook

Eerste Belgische tapasbar geopend in Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Dat de stad Valencia steeds populairder wordt bij de buitenlandse bezoeker, weten ook de bedenkers van de bar ‘El Conde Belga’ dat omschreven wordt als de eerste Belgische tapasbar van Valencia, en misschien Spanje. In deze bar, die op 2 december haar deuren opent in de Conde de Altea straat nummer 26 in hartje centrum Valencia, wordt een fusie gepresenteerd van twee van de belangrijkste keukens ter wereld: de Spaanse en Belgische.

Het zal niet verbazen dat op het menu diverse Belgische lekkernijen staan, zoals mosselen, Vlaamse stoofpot, Belgische frietjes en Luikse gehaktballetjes. In totaal zijn er meer dan 40 typisch Belgische biersoorten en huisgemaakte tapas met traditionele recepten te vinden bij de ‘El Conde Belga’.

Het idee van deze Belgische tapasbar is om een nieuw concept bar te presenteren in het uitgaansleven van Valencia. ‘El Conde Belga’ is ontstaan ​​uit de behoefte van drie vrienden van Belgische afkomst die in Valencia wonen om een ​​etablissement te creëren met de kenmerken van hun geboorteland en om relaties aan te gaan met hun landgenoten.

Concreet begon dit project één jaar geleden vorm te krijgen toen een Facebookgroep van Belgen die in Valencia wonen werd opgericht waarin ze zich realiseerden dat ze een bar misten waar men Belgische lekkernijen kan nuttigen. De drie oprichters van ‘El Conde Belga’ zagen daarin de kans om een ​​bedrijf te starten. Hoewel het oorspronkelijke idee was om in Valencia een ontmoetingsplaats voor Belgen te creëren, staat het etablissement open voor alle soorten personen, ongeacht hun land van herkomst.

Ga naar de inhoud