Roken in auto’s wordt verboden op de Balearen eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De regioregering van de Balearen wil nog dit jaar een verbod op het roken van sigaretten in een auto als daar ook minderjarige kinderen in aanwezig zijn. Met de actuele antitabakswet van 2006 is het roken in gesloten voertuigen waar kinderen inzitten niet verboden maar dat wil de regionale overheid van de Balearen nog dit jaar gaan veranderen.

Het is niet de eerste keer dat een regionale regering van een autonome deelstaat de nationale wetten wil aanpassen wat betreft het roken. In 2010 wilde men in Baskenland iets soortgelijks en ook in Catalonië werd er in oktober 2016 gesproken over een antirookwet in de auto met minderjarige kinderen in het voertuig. In beide gevallen zijn deze wetten nog niet van kracht. In andere landen zoals Groot Brittannië en Ierland is er wel al een soortgelijke wet tegen het roken in auto’s.

Een verbod op het roken in een auto met daarin ook minderjarige kinderen moet het passieve roken, het inademen van sigarettenrook door niet rokers, terugdraaien en de gezondheid van kinderen beschermen.

Daarnaast werd al er vaker gesproken en geschreven in Spanje over een algeheel verbod op roken achter het stuur. Het roken kan gevaarlijk zijn omdat de aandacht afgeleid kan worden. Daarnaast zorgen uit het raam gegooide sigarettenpeuken vaak voor bosbranden. Zo ver is men echter nog niet in Spanje maar dit houdt niet in dat men er wel over nadenkt.

De regioregring van de Balearen wil ook iets gaan doen aan het roken op terrassen van bars en restaurants. Gebleken is namelijk dat door het rookverbod in het interieur alle rokers naar het exterieur moeten gaan waarbij men automatisch op een terras terecht komt. Deze worden door de eigenaren vaak bijna geheel gesloten door glazen wanden waardoor er een soort van binnenruimte gecreëerd wordt terwijl het nog steeds officieel een terras is. Overigens gebeurt dat niet alleen op de Balearen maar in heel Spanje, mede omdat de regels en wetten omtrent terrassen niet helemaal duidelijk zijn.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.