Aantal werklozen in Spanje gedaald in 2018

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal werklozen of werkzoekenden is in heel 2018 met 210.484 personen gedaald. Het is alweer het zesde jaar dat het aantal werklozen is gedaald maar sinds 2013 veel minder snel dan daarvoor, aldus het Ministerie van Werkgelegenheid.

2018 is afgesloten met 3.202.297 werklozen, 6,7% minder dan het jaar daarvoor. Gedurende het hele jaar werden er 22,3 miljoen arbeidscontracten afgesloten waarvan slechts 2,3 miljoen vaste contracten (contratos indefinidos). De overige 20 miljoen contracten waren dus tijdelijk van aard.

Ondanks dat het aantal werklozen met 201.484 mensen is afgenomen, is het aantal ingeschreven werkers met 563.965 personen gestegen. In totaal werkten er op het einde van 2018 in Spanje 19.024.165 personen.

Het aantal zelfstandigen (autónomos) is in Spanje gedurende 2018 met 49.986 personen toegenomen, een stijging van 1,5%. In totaal zijn er nu in Spanje meer dan 3,2 miljoen zelfstandigen wat goed is voor 21% van het aantal werknemers in het land.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

nee hoor ik vind eerlijk gezegd situatie in spanje en hun beleid is echt beter dan ander eu landen onlangs dat spanje heel zwaar economisch crisis gehad dus ik zeg tegen deze nieuw regering ga maar door met jou beleid

el yahyaoui

nee hoor ik vind eerlijk gezegd situatie in spanje en hun beleid is echt beter dan ander eu landen onlangs dat spanje heel zwaar economisch crisis gehad dus ik zeg tegen deze nieuw regering ga maar door met jou beleid

Miel

In de laatste paragraaf van het oorspronkelijke (?) Castiliaans artikel lees ik : de minister van Sociale Zekerheid, Octavio Granado verklaarde donderdag dat het voor een verbetering van de economische situatie niet nodig is de lonen te verlagen en hij verduidelijkte dat het beleid van de vorige (PP-)regering totaal tegengesteld was aan wat de huidige probeert te doen, namelijk de situatie van de economie én de werknemers te verbeteren. Hiermee is duidelijk dat dit (voor het overige rommelige) artikel, enkel bedoeld is als regeringspropaganda en dus inderdaad als fake news kan worden beschouwd. Wel is er in een ander onderzoek,… Lees verder »

leo

Heel veel hebben zich niet meer heringeschreven bij het INEM omdat het toch niets helpt dus deze mensen worden niet meer meegeteld als werkeloos, daarnaast zijn er al heel veel uit Spanje vertrokken omdat er in andere landen wel werk te krijgen was. Dus beter gaat het echt niet in Spanje. Als dat wel zo zou zijn waren veel afgestudeerden weer terug gekeerd naar Spanje maar helaas valt er nog altijd niets te halen.

Rob

Ja hoor. Trappen maar weer hè, want we kunnen niet anders dan hier de boek in de grond trappen. Nou, ik vind het wél goed nieuws! Ga zo door.

Piet Paëlla

Nee Leo, dat Spanjaarden hun werk-heil zoeken in andere landen is geen nieuw fenomeen, dat bestaat al jaren.
Dat nu veel Spaanse afgestudeerden elders in Europa gaan werken verbaast mij niets, er bestaat immers geen Silicon Valley in Spanje en voor een stel knoeiers van ondernemers hier zou ik ook niet willen werken.
Per saldo is het resultaat als aangegeven door de redactie zonder meer positief.

leo

De redactie geeft NIETS aan die vertaald enkel Spaans nieuws, in dit geval nieuws waar een staartje aan zit. Dit soort nieuws wordt positief gemaakt maar dat gebeurd tegenwoordig op bijna ieder front. En zolang het gros daarmee tevreden is werkt deze manier van vals nieuws verspreiden toch perfect!

Juan74

Sjonge, sinds the Donald de term ¨fake news¨ op zijn Twitter als mantra aan het herhalen is, volgen er toch steeds meer apostelen die het ook herhalen. Dat is ook het doel van de man, het net zo lang herhalen dat anderen het overnemen en gaan na-lullen. Dat kranten vaak onzin schrijven en dingen erbij verzinnen is een gegeven dat al bestaat zo lang men kranten uitgeeft. Dus doe nu niet allemaal of dat ¨fake news¨ ineens een item is zeg. Dat jullie met je napraten aantonen dat je dus een fan bent van de Donald, moet jezelf weten. Maar… Lees verder »

Rob

Ach Juan, sommigen hier hebben het omlaag trappen van Spanje of de regering in Madrid tot kernactiviteit verheven. Voor het deugt alleen een regering waarin Paul Kerk de scepter zwaait.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.