Aantal werklozen in Spanje gedaald in 2018

123rf
Beeld: 123rf

Aantal werklozen in Spanje gedaald in 2018

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal werklozen of werkzoekenden is in heel 2018 met 210.484 personen gedaald. Het is alweer het zesde jaar dat het aantal werklozen is gedaald maar sinds 2013 veel minder snel dan daarvoor, aldus het Ministerie van Werkgelegenheid.

2018 is afgesloten met 3.202.297 werklozen , 6,7% minder dan het jaar daarvoor. Gedurende het hele jaar werden er 22,3 miljoen arbeidscontracten afgesloten waarvan slechts 2,3 miljoen vaste contracten (contratos indefinidos). De overige 20 miljoen contracten waren dus tijdelijk van aard.

Ondanks dat het aantal werklozen met 201.484 mensen is afgenomen, is het aantal ingeschreven werkers met 563.965 personen gestegen. In totaal werkten er op het einde van 2018 in Spanje 19.024.165 personen.

Het aantal zelfstandigen (autónomos) is in Spanje gedurende 2018 met 49.986 personen toegenomen, een stijging van 1,5%. In totaal zijn er nu in Spanje meer dan 3,2 miljoen zelfstandigen wat goed is voor 21% van het aantal werknemers in het land.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.