skip to Main Content
Aantal werklozen in Spanje gedaald in 2018
Archieffoto

Aantal werklozen in Spanje gedaald in 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal werklozen of werkzoekenden is in heel 2018 met 210.484 personen gedaald. Het is alweer het zesde jaar dat het aantal werklozen is gedaald maar sinds 2013 veel minder snel dan daarvoor, aldus het Ministerie van Werkgelegenheid.

2018 is afgesloten met 3.202.297 werklozen, 6,7% minder dan het jaar daarvoor. Gedurende het hele jaar werden er 22,3 miljoen arbeidscontracten afgesloten waarvan slechts 2,3 miljoen vaste contracten (contratos indefinidos). De overige 20 miljoen contracten waren dus tijdelijk van aard.

Ondanks dat het aantal werklozen met 201.484 mensen is afgenomen, is het aantal ingeschreven werkers met 563.965 personen gestegen. In totaal werkten er op het einde van 2018 in Spanje 19.024.165 personen.

Het aantal zelfstandigen (autónomos) is in Spanje gedurende 2018 met 49.986 personen toegenomen, een stijging van 1,5%. In totaal zijn er nu in Spanje meer dan 3,2 miljoen zelfstandigen wat goed is voor 21% van het aantal werknemers in het land.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. nee hoor ik vind eerlijk gezegd situatie in spanje en hun beleid is echt beter dan ander eu landen onlangs dat spanje heel zwaar economisch crisis gehad dus ik zeg tegen deze nieuw regering ga maar door met jou beleid

 2. nee hoor ik vind eerlijk gezegd situatie in spanje en hun beleid is echt beter dan ander eu landen onlangs dat spanje heel zwaar economisch crisis gehad dus ik zeg tegen deze nieuw regering ga maar door met jou beleid

 3. In de laatste paragraaf van het oorspronkelijke (?) Castiliaans artikel lees ik : de minister van Sociale Zekerheid, Octavio Granado verklaarde donderdag dat het voor een verbetering van de economische situatie niet nodig is de lonen te verlagen en hij verduidelijkte dat het beleid van de vorige (PP-)regering totaal tegengesteld was aan wat de huidige probeert te doen, namelijk de situatie van de economie én de werknemers te verbeteren.
  Hiermee is duidelijk dat dit (voor het overige rommelige) artikel, enkel bedoeld is als regeringspropaganda en dus inderdaad als fake news kan worden beschouwd.
  Wel is er in een ander onderzoek, dat wordt aanzien als ‘meer nauwkeurig en accuraat dan de gegevens die de Spaanse overheid hanteert’, toch ook sprake van een stijging van de tewerkstelling en een daling van de werkloosheid, wat uiteraard positief is. Dus denk ik dat onze vriend Juan74 een punt heeft als hij beweert dat dit nieuws, ondanks de dubieuze bedoelingen, wijst op een gunstige evolutie en mag m.i. worden gesteld dat de kans op een crisis toch weer een beetje is verminderd.

 4. Heel veel hebben zich niet meer heringeschreven bij het INEM omdat het toch niets helpt dus deze mensen worden niet meer meegeteld als werkeloos, daarnaast zijn er al heel veel uit Spanje vertrokken omdat er in andere landen wel werk te krijgen was. Dus beter gaat het echt niet in Spanje. Als dat wel zo zou zijn waren veel afgestudeerden weer terug gekeerd naar Spanje maar helaas valt er nog altijd niets te halen.

  1. Ja hoor. Trappen maar weer hè, want we kunnen niet anders dan hier de boek in de grond trappen. Nou, ik vind het wél goed nieuws! Ga zo door.

  2. Nee Leo, dat Spanjaarden hun werk-heil zoeken in andere landen is geen nieuw fenomeen, dat bestaat al jaren.
   Dat nu veel Spaanse afgestudeerden elders in Europa gaan werken verbaast mij niets, er bestaat immers geen Silicon Valley in Spanje en voor een stel knoeiers van ondernemers hier zou ik ook niet willen werken.
   Per saldo is het resultaat als aangegeven door de redactie zonder meer positief.

   1. De redactie geeft NIETS aan die vertaald enkel Spaans nieuws, in dit geval nieuws waar een staartje aan zit. Dit soort nieuws wordt positief gemaakt maar dat gebeurd tegenwoordig op bijna ieder front. En zolang het gros daarmee tevreden is werkt deze manier van vals nieuws verspreiden toch perfect!

    1. Sjonge, sinds the Donald de term ¨fake news¨ op zijn Twitter als mantra aan het herhalen is, volgen er toch steeds meer apostelen die het ook herhalen. Dat is ook het doel van de man, het net zo lang herhalen dat anderen het overnemen en gaan na-lullen.
     Dat kranten vaak onzin schrijven en dingen erbij verzinnen is een gegeven dat al bestaat zo lang men kranten uitgeeft. Dus doe nu niet allemaal of dat ¨fake news¨ ineens een item is zeg. Dat jullie met je napraten aantonen dat je dus een fan bent van de Donald, moet jezelf weten.
     Maar feit is, dat dit gewoon cijfers zijn, hoe je die wilt lezen, met de negatieve bril van leo of de positieve bril van anderen, dat moet een ieder voor zich weten.
     Het is een gegeven dat mensen van positief nieuws normaal zelf ook positiever worden, dat dit dan weer voor de echt negatieve figuren onder ons niet zo werkt, dat zijn de bekende uitzonderingen op de regel.
     Wees toch eens positief en erken dat de jaren waarin de regering zaken hard heeft moeten aanpakken zo links en rechts ook nog echt werkt. Dat er nog genoeg werk te verzetten is in Spanje, dat is nu eenmaal zo, maar kijk om je heen, er zijn zat landen in de EU en Europa dit het slechter doen dan wij het hier met z´n allen doen, dus komaan, begin het jaar nu eens positief, wie weet verandert de kijk op je eigen leven dan ook eens!

     1. Ach Juan, sommigen hier hebben het omlaag trappen van Spanje of de regering in Madrid tot kernactiviteit verheven. Voor het deugt alleen een regering waarin Paul Kerk de scepter zwaait.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken