Aardbeving van 3,5 op Richter schaal op Tenerife

Oeps ... foto ontbreekt!

Aardbeving van 3,5 op Richter schaal op Tenerife

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De inwoners van het Canarische Eiland Tenerife hebben in de nacht van woensdag op donderdag te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter. Vooralsnog zijn er geen meldingen binnengekomen van gewonden of schade. Overigens is het vrij normaal dat er aardbevingen plaatsvinden op, onder en rondom Tenerife, de overige Canarische Eilanden en op veel andere plaatsen in Spanje.

Deze nieuwe aardbeving (terremoto) werd donderdagmorgen om 2.43 uur gemeten. Het epicentrum lag op 18 kilometer diepte bij de gemeente Valverde op Tenerife aldus het Instituto Geográfico Nacional (IGN) ofwel Nationaal Geografisch Instituut.

Volgens het IGN ging het om een aardbeving met een lage intensiteit waardoor de kans op schade beperkt is. Vanwege het nachtelijke tijdstip zijn er ook veel inwoners van het eiland die waarschijnlijk niets gemerkt hebben van de aardschok.

Overigens kunnen degene die de aardbeving wel gevoeld hebben meedoen met een enquête van het IGN om zo meer te weten te komen over dit soort natuurlijke waarnemingen en de ervaringen van de inwoners.

Ga naar de inhoud