Aardbeving van 3,5 op Richter schaal op Tenerife

Aardbeving van 3,5 op Richter schaal op Tenerife
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – De inwoners van het Canarische Eiland Tenerife hebben in de nacht van woensdag op donderdag te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter. Vooralsnog zijn er geen meldingen binnengekomen van gewonden of schade. Overigens is het vrij normaal dat er aardbevingen plaatsvinden op, onder en rondom Tenerife, de overige Canarische Eilanden en op veel andere plaatsen in Spanje.

Deze nieuwe aardbeving (terremoto) werd donderdagmorgen om 2.43 uur gemeten. Het epicentrum lag op 18 kilometer diepte bij de gemeente Valverde op Tenerife aldus het Instituto Geográfico Nacional (IGN) ofwel Nationaal Geografisch Instituut.

Volgens het IGN ging het om een aardbeving met een lage intensiteit waardoor de kans op schade beperkt is. Vanwege het nachtelijke tijdstip zijn er ook veel inwoners van het eiland die waarschijnlijk niets gemerkt hebben van de aardschok.

Overigens kunnen degene die de aardbeving wel gevoeld hebben meedoen met een enquête van het IGN om zo meer te weten te komen over dit soort natuurlijke waarnemingen en de ervaringen van de inwoners.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Aart

Wij zijn op dit moment in Puerto de la Cruz op Tenerife en hebben er helemaal niets van gemerkt….in onze slaap 😉
Aan de locale bewoners en andere toeristen merken we helemaal niets, waarschijnlijk omdat de aartbeving op 18 km diepte plaatsvond.

Bruno De Wachter

Valverde is de hoofdstad van El Hierro en ligt niet op Tenerife. Maar El Hierro behoort wel tot de Provincie Santa Cruz de Tenerife

Harm

Valverde is een gemeente in de Spaanse provincie Santa Cruz de Tenerife in de regio Canarische Eilanden
Dus at is er fout aan het artikel

Hans Korfage

Zorg dat u goed geinformeerd bent, voordat u een artikel publiceert.
Deze aardbeving vond plaats in de provincie Santa Cruz de Tenerife, maar dat wil niet zeggen dat het in Tenerife was. Valverde is een gemeente in El Hierro, één van de eilanden binnen deze provincie

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.