Aardbeving van 3,5 op Richter schaal op Tenerife

Aardbeving van 3,5 op Richter schaal op Tenerife
Beeld: Pixabay

Aardbeving van 3,5 op Richter schaal op Tenerife

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De inwoners van het Canarische Eiland Tenerife hebben in de nacht van woensdag op donderdag te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter. Vooralsnog zijn er geen meldingen binnengekomen van gewonden of schade. Overigens is het vrij normaal dat er aardbevingen plaatsvinden op, onder en rondom Tenerife, de overige Canarische Eilanden en op veel andere plaatsen in Spanje.

Deze nieuwe aardbeving (terremoto) werd donderdagmorgen om 2.43 uur gemeten. Het epicentrum lag op 18 kilometer diepte bij de gemeente Valverde op Tenerife aldus het Instituto Geográfico Nacional (IGN) ofwel Nationaal Geografisch Instituut.

Volgens het IGN ging het om een aardbeving met een lage intensiteit waardoor de kans op schade beperkt is. Vanwege het nachtelijke tijdstip zijn er ook veel inwoners van het eiland die waarschijnlijk niets gemerkt hebben van de aardschok.

Overigens kunnen degene die de aardbeving wel gevoeld hebben meedoen met een enquête van het IGN om zo meer te weten te komen over dit soort natuurlijke waarnemingen en de ervaringen van de inwoners.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.