skip to Main Content
Musea in Spanje in 2018 meer bezocht
El Prado Madrid / Wikimedia

Musea in Spanje in 2018 meer bezocht

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gedurende het afgelopen jaar hebben de bekendste musea in het land meer bezoekers gehad dan het jaar daarvoor. Aan kop van de lijst met meest bezochte musea staan de Museo Reina Sofia en het El Prado in Madrid en het Guggenheim museum in Bilbao. De grootste stijger van de lijst was het Macba museum in Barcelona waar na een dramatisch 2017 vorig jaar 28% meer bezoekers naar toe gingen.

Het meest bezochte museum van Spanje was ook in 2018 weer het Museo Reina Sofia (waar de Guernica van Picasso hangt) waar 3.898.309 bezoekers naar toe gingen. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit voor het museum 1,6 miljoen bezoekers waren en voor het Palacio de Cristal 1,6 miljoen en het Palacio de Velazquez 0,5 miljoen bezoekers. Deze laatste twee in het Retiro park gelegen gebouwen horen ook bij het Reina Sofia museum als dependance.

Het Museo del Prado ontving 2.892.937 bezoekers, een stijging van 2,4% ten opzichte van 2017. Dit zijn de beste cijfers van de afgelopen 10 jaar, met uitzondering van 2016 toen El Prado dankzij een tijdelijke expositie van Jheronimus Bosch (El Bosco) er meer dan 3 miljoen bezoekers naar het Prado kwamen. Wat ook opvalt bij het Prado is dat de bezoeken aan de website van het museum met 24% zijn gestegen naar 7,4 miljoen.

Het derde meest bezochte museum ligt niet in Madrid en is het Museo Guggenheim in Bilbao, Baskenland. In 2018 gingen er 4% meer bezoekers naar het beroemde museum waarbij het aantal opliep naar 1.265.756 bezoekers.

Terug in Madrid staat het Museo Thyssen ook op de lijst van meest bezochte musea in 2018 met 906.814 bezoekers, een stijging van 6,6% ten opzichte van 2017.

Het CaixaForum in Madrid mocht in 2018 in totaal 947.298 bezoekers ontvangen, een ongelooflijke stijging van 52,1% ten opzichte van 2017. De 8 verschillende musea van CaixaForum en CosmoCaixa ontvingen in 2018 meer dan 3,9 miljoen mensen.

In Madrid heeft het Koninklijk Paleis ofwel El Palacio Real in 2018 ook 1,5 miljoen bezoekers mogen ontvangen, een stijging van 2,2%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken