Musea in Spanje in 2018 meer bezocht

Musea in Spanje in 2018 meer bezocht
Beeld: El Prado Madrid / Wikimedia

Musea in Spanje in 2018 meer bezocht

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Gedurende het afgelopen jaar hebben de bekendste musea in het land meer bezoekers gehad dan het jaar daarvoor. Aan kop van de lijst met meest bezochte musea staan de Museo Reina Sofia en het El Prado in Madrid en het Guggenheim museum in Bilbao. De grootste stijger van de lijst was het Macba museum in Barcelona waar na een dramatisch 2017 vorig jaar 28% meer bezoekers naar toe gingen.

Het meest bezochte museum van Spanje was ook in 2018 weer het Museo Reina Sofia (waar de Guernica van Picasso hangt) waar 3.898.309 bezoekers naar toe gingen. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit voor het museum 1,6 miljoen bezoekers waren en voor het Palacio de Cristal 1,6 miljoen en het Palacio de Velazquez 0,5 miljoen bezoekers. Deze laatste twee in het Retiro park gelegen gebouwen horen ook bij het Reina Sofia museum als dependance.

Het Museo del Prado ontving 2.892.937 bezoekers, een stijging van 2,4% ten opzichte van 2017. Dit zijn de beste cijfers van de afgelopen 10 jaar, met uitzondering van 2016 toen El Prado dankzij een tijdelijke expositie van Jheronimus Bosch (El Bosco) er meer dan 3 miljoen bezoekers naar het Prado kwamen. Wat ook opvalt bij het Prado is dat de bezoeken aan de website van het museum met 24% zijn gestegen naar 7,4 miljoen.

Het derde meest bezochte museum ligt niet in Madrid en is het Museo Guggenheim in Bilbao, Baskenland. In 2018 gingen er 4% meer bezoekers naar het beroemde museum waarbij het aantal opliep naar 1.265.756 bezoekers.

Terug in Madrid staat het Museo Thyssen ook op de lijst van meest bezochte musea in 2018 met 906.814 bezoekers, een stijging van 6,6% ten opzichte van 2017.

Het CaixaForum in Madrid mocht in 2018 in totaal 947.298 bezoekers ontvangen, een ongelooflijke stijging van 52,1% ten opzichte van 2017. De 8 verschillende musea van CaixaForum en CosmoCaixa ontvingen in 2018 meer dan 3,9 miljoen mensen.

In Madrid heeft het Koninklijk Paleis ofwel El Palacio Real in 2018 ook 1,5 miljoen bezoekers mogen ontvangen, een stijging van 2,2%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.