Drie Spaanse regio’s op de lijst van beste plaatsen voor je pensioen

Drie Spaanse regio’s op de lijst van beste plaatsen voor je pensioen
Beeld: 123rf

Drie Spaanse regio’s op de lijst van beste plaatsen voor je pensioen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Amerikaanse Forbes heeft een lijst samengesteld met daarop de beste plaatsen om te genieten van je pensioen. Daaronder horen volgens het magazine ook drie plaatsen in Spanje, te weten de Costa del Sol, de Costa de Azahar en Bilbao. Een van de redenen is natuurlijk het goede klimaat maar ook is Spanje goedkoper dan andere Europese landen.

De Amerikanen komen er nu pas achter maar veel Noord-Europeanen weten het al veel langer, Spanje is een uitstekend land om van je pensioen te genieten. Over waar in het land dat het beste kan gebeuren valt natuurlijk te discussiëren maar volgens het Amerikaanse magazine Forbes zijn dat de Costa del Sol (Málaga), de Costa de Azahar (Castellón) en de stad Bilbao (Baskenland).

Volgens Forbes zijn deze drie gebieden de beste plaatsen om van een pensioen te genieten omdat Spanje in veel gevallen goedkoper is dan andere Europese landen, dat het land een uitstekende gezondheidszorg heeft en dat de criminaliteit laag is. Daarnaast schrijft Forbes dat een visum voor Amerikaanse gepensioneerden makkelijk te verkrijgen is. 

Costa del Sol 

De Costa del Sol is gelegen in de provincie Málaga (Andalusië) en strekt zich uit vanaf Puerto Banus in Marbella tot aan Nerja op de grens met de provincie Granada (en de Costa Tropical). Gepensioneerd in een van de kustplaatsen leven is uitstekend te doen vanwege het goede klimaat het hele jaar door. 

Wat dacht je van wonen als gepensioneerde in Puerto Banus, Marbella, Benalmadena, Mijas, Torremolinos, Fuengirola, Nerja of de stad Málaga. De plaatsen die meer naar het binnenland zijn gelegen kunnen kouder zijn dus die zijn voor gepensioneerden wellicht minder geschikt. 

Costa de Azahar

De Costa de Azahar is bij veel Nederlanders en Belgen wellicht niet zo bekend maar het is volgens Forbes een van de drie beste plaatsen van Spanje voor gepensioneerden. Deze costa ligt in de provincie Castellón (Valencia regio) en heeft een kustlijn van 120 km met bekende plaatsen als Peñiscola, Benicarló, Torreblanca, La Llosa, Benicasim en Oropesa.

LEESTIP: Populaire plaatsen om te overwinteren in Spanje

Bilbao?

Nu is natuurlijk de vraag waarom de stad Bilbao in dit rijtje voorkomt want deze stad is weliswaar geweldig om te bezoeken maar om te wonen wellicht minder geschikt als je van lekker weer houdt. Bilbao ligt in Baskenland en die regio in Noord Spanje staat niet bekend als zonnige regio.

Dat wil niet zeggen dat het leven slecht is in Bilbao en omgeving. Uiteraard is het geweldig om het Guggenheim museum te bezoeken en te genieten van de overheerlijke tapas (pìnchos) bars maar om te wonen en om van je pensioen te genieten in dit deel van Spanje …. daar kan men vraagtekens bij zetten.

Maar wat is jouw mening, wat is volgens jou de beste plaats in Spanje om te genieten van je pensioen? Is dat aan de Costa Brava of Costa Dorada in Catalonië, op een van de Balearen eilanden, aan de Costa Blanca, in de regio Murcia, in de provincie Almería, op de Canarische Eilanden of ergens anders in Spanje.

Ga naar de inhoud