Nieuwe Spaanse superheld ‘El Vecino’ op Netflix te zien

Nieuwe Spaanse superheld ‘El Vecino’ op Netflix te zien
Beeld: Netflix

Nieuwe Spaanse superheld ‘El Vecino’ op Netflix te zien

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Netflix heeft er een nieuwe Spaanse serie bij die geplaatst kan worden in het rijtje van de Marvel en DC series en films. Het gaat om seizoen 1 van ‘El Vecino’, ofwel de buurman. In die serie wordt het leven van de egocentrische Javier op zijn kop gezet als hij plotseling een superheld wordt terwijl zijn ex vriendin de opdracht krijgt om de ware identiteit van de nieuwe superheld te achterhalen.

Of de serie ‘El Vecino’ zo’n succes zal worden als ‘La Casa de Papel’, of ‘Vis a Vis’ is nog maar de vraag maar het wordt wel lachen met de droge Spaanse meeslepende humor. De 10 afleveringen (van elk ongeveer 28 minuten) zijn gebaseerd op een stipboek van Santiago García en Pepo Pérez.

‘El Vecino’ is een Spaanse superheld want laten we eerlijk zijn waarom zijn superhelden van Marvel en DC alleen Amerikaans terwijl andere landen waaronder Spanje ook superhelden hebben. Dat was al eens te zien in de bioscoopfilm ‘Superlópez’ en is nu ook te zien in de Netflix serie ‘El Vecino’.

De nieuwe serie ‘El Vecino’ is een aanpassing voor Netflix van een comic die gemaakt is in Málaga door Santiago García en Pepo Pérez. ‘De buurman’ vertelt het verhaal van de jonge Javier (Quim Gutiérrez) wiens leven niet over rozen gaat, zowel economisch alsook in de liefde met vriendin Lola (Claro Lago).

Waar Javier al helemaal niet op zit te wachten zijn de superkrachten die hij heeft gekregen van een stervend buitenaards wezen. Hierdoor wordt Javier plots een superheld en beleefd hij diverse komische avonturen wat ook niet over rozen gaat.

Superlópez

Mocht je niet genoeg krijgen van de serie over de Spaanse superheld ‘El Vecino’, dan moet je zeker de film ‘Superlópez’ bekijken. ‘Superlópez’ is een komische film geregisseerd door Javier Ruiz Caldera met als hoofdrolspeler de komiek Dani Rovira, bekend van o.a. Ocho apellidos Vascos en Ocho apellidos Catalanes. 

Het is de verfilming van een stripboek personage die 45 jaar geleden werd geboren door de striptekenaar Jan (Juan López Fernández). Naast Dani Rovira zijn er ook rollen voor Alexandra Jiménez, Julián López, Maribel Verdú, Pedro Casablanc y Gracia Olayo. 

¿Es un pájaro? ¿Es un avión? No, es Superlópez. De Spaanse superheld was in 1973 het antwoord van striptekenaar Juan López Fernández (in het kort Jan) op de Amerikaanse Superman. Superlópez kwam net zoals Superman met een ruimteschip op deze aarde terecht en belandde in dit geval in Spanje. 

De speciale baby (met de typische snor) was afkomstig van de planeet Chitón (en niet Krypton) en werd geadopteerd door de familie López. In totaal verschenen er 70 stripalbums en werd het 45 jaar na de geboorte van de superheéroe español tijd voor een film die in de bioscoop te zien was in Spanje en nu ook op tv bij o.a. het Spaanse Movistar.

Ga naar de inhoud