Treinreis tussen Alicante en Barcelona 40 minuten korter

Treinreis tussen Alicante en Barcelona 40 minuten korter
Beeld: Wikimedia

Treinreis tussen Alicante en Barcelona 40 minuten korter

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Vanaf 13 januari zal de treinreis tussen Alicante en Barcelona 40 minuten korter zijn. De totale reistijd zal dan 4 uur en 20 minuten bedragen met de Euromed over het nieuwe spoor dat op 13 januari in gebruik wordt genomen in het zuiden van de provincie Tarragona.

De Euromed treinen zullen daarnaast gebruik maken van het spoor van de AVE hogesnelheidstrein tussen de stations Barcelona en Camp de Tarragona. In het zuiden van de provincie Tarragona zal gebruik worden gemaakt van het nieuwe spoor dat onderdeel wordt van de Corredor Mediterráneo.

De zogenaamde ‘variante de Vandellos’ tussen Vandellos in het zuiden van de provincie Tarragona en de aansluiting op de rest van het spoorwegnetwerk richting noorden, zal op 13 januari eindelijk in gebruik worden genomen. Dat houdt in dat de treinen vanaf die datum niet meer over het enkelspoor langs de kust zullen rijden maar meer landinwaarts waar al jaren een nieuw dubbelspoor ligt.

De reis tussen de grote steden Barcelona en Valencia zal 30 minuten korter worden en vanaf 13 januari 2 uur en 40 minuten gaan duren terwijl de reis tussen Barcelona en Alicante 4 uur en 20 minuten zal gaan duren. Ook de treinreis verder naar het zuiden naar Murcia zal minder lang worden.

Om te vieren dat de reis tussen Alicante en Barcelona minder lang zal zijn, is Renfe gestart met een actie genaamd ‘YoVoy’. De treinmaatschappij stelt 25.000 kaartjes beschikbaar voor slechts 22 euro en om te reizen tussen 13 januari en 29 februari. 

Gevolgen Costa Dorada

Het gaat om 64 km nieuw spoor dat ervoor zorgt dat de huidige stations van Cambrils en Salou komen te vervallen. In Cambrils heeft men een nieuw treinstation gebouwd waardoor deze kustplaats wel verbonden zal blijven met de trein. In Salou komt het hele treinstation te vervallen, al wordt er wel een nieuw station nabij Port Aventura gebouwd maar zullen er veel minder treinen stoppen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.