Werkloosheid met slechts 38.692 mensen gedaald in 2019 in Spanje

Werkloosheid met 38.692 mensen gedaald in 2019 in Spanje
Beeld: Europa Press

MADRID – De werkloosheid is in Spanje in 2019 het minste gedaald van de afgelopen zeven jaar. Het aantal werklozen daalde met 38.992 personen naar 3,2 miljoen terwijl het aantal werkenden steeg met 384.373 personen naar 19,4 miljoen personen die een baan hebben, aldus de gegevens van de Servicios Públicos de Empleo.

2019 is afgesloten met slechts 38.692 personen minder waardoor het aantal werklozen nog steeds boven de 3 miljoen komt, te weten 3.163.605 personen. Weliswaar is het aantal werklozen minder snel gedaald het afgelopen jaar dan de jaren daarvoor, het aantal werklozen is het laagste aantal sinds december 2008.

Het is het zevende jaar op rij dat de werkloosheid in Spanje daalt maar wel met het minste aantal werklozen sinds 2013. Van het totaal van 3.163.605 werklozen zijn er 1.328.396 mannen (+10.710) en 1.835.209 vrouwen (-45.289) zonder baan.

Het aantal werkenden is echter wel met 384.373 personen gestegen naar 19.408.538 personen maar ook dat is minder dan de afgelopen zeven jaar. Er werden in 2019 iets meer dan 22,5 miljoen arbeidscontracten afgesloten waarvan slechts 2,6 miljoen vaste contracten wat dus rond de 20 miljoen tijdelijke contracten waren. 

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

ik woon al 20 jaar in Merida het is leuk ik begrijp niet die negatieve belg/ ned ga gewoon weg zo eenvoudig is het

In een land zonder echt bestuur, kan je dit verwachten. Het klakkeloos verhogen en nog meer willen verhogen van het minimumloon zal ook niet mee helpen aan meer banen. Kleinere zelfstandigen krabben zich wel 10 keer achter de oren voor ze mensen in vaste dienst gaan nemen. Want mooi verhaal dat de nieuwe regering vooral de rijken zegt aan te pakken. Maar de lonen van de gewone man komen toch voor een groot deel voor de rekening van de kleinere zelfstandigen met minder dan 5 mensen in dienst. Die groep zal zo hard gepakt worden, dat er daar straks juist… Lees verder »

Mijn vrouw werkt bij zo´n kleine zelfstandige wel 2 mensen in dienst en het loon is al verhoogt en geen enkel probleem. Als een bedrijf goed loopt komt alles toch wel op zijn pootjes terrecht.

Je haalt zoals wel vaker, 1 voorbeeld uit jouw omgeving aan, en stelt dat als maatstaf voor alle kleine zelfstandigen. Dat is natuurlijk veel te kort door de bocht. Als namelijk elke kleine zelfstandige goed zou lopen, zouden er niet zoveel elk jaar weer de deuren moeten sluiten. Denk hierbij aan winkels, horeca etc. Stel iemand heeft 5 medewerkers en het minimumloon moet van 900 naar 1200, dat is 1500 euro extra aan loon plus de bijbehorende sociale lasten. Dat is domweg niet voor elke kleine zelfstandige op te brengen. En als het bij de baas van jou vrouw zo… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.