21 miljoen Spanjaarden hebben de jaarwisseling op tv bekeken

21 miljoen Spanjaarden hebben de jaarwisseling op tv bekeken
Beeld: TVE / Twitter

21 miljoen Spanjaarden hebben de jaarwisseling op tv bekeken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Met alle restricties vanwege de corona-crisis in Spanje zijn er dit jaar tijdens de jaarwisseling meer mensen thuis gebleven en dat was wat betreft de kijkcijfers te merken. In totaal zijn er 21 miljoen inwoners van Spanje die de traditionele ‘campanadas’ met Oud & Nieuw op de televisie hebben bekeken. Dat zijn er 4,4 miljoen meer dan in 2019.

Als je bedenkt dat Spanje 47 miljoen inwoners heeft en er dus 21 miljoen mensen naar de jaarwisseling op de televisie hebben gekeken zou je kunnen zeggen dat dit een hoog aantal is.

En dat is ook zo als je kijkt naar het kijkcijfer van maar liefst 94,4%. Volgens het onderzoeksbureau Kantar Media waren er dit jaar 4,4 miljoen meer televisiekijkers dan in 2019.

Zoals we HIER al hebben beschreven hebben alle televisiekanalen hun eigen ‘campanadas’ feestje met hun eigen presentatoren.

Volgens de cijfers van Kantar Media was de Spaanse publieke zender La 1 (TVE) de meest bekeken met de presentatrices  Anne Igartiburu en Ana García Obregón die samen meer huilden (vanwege het overlijden van Ana Obregón’s zoon) dan een eindejaarsfeest vierden maar waar toch 7,3 miljoen mensen naar keken in Spanje.

Als tweede op de lijst staat de ‘campanadas’ van Antena3 met Cristina Pedroche en Alberto Chicote die hun eigen record hebben verbroken met 6,1 miljoen kijkers (mede vanwege de altijd spannende jurk van Pedroche).

Als derde staat het regionale televisiekanaal in Catalonië TV3 met 1,5 miljoen televisiekijkers op de lijst. Het kanaal Telecinco wist 1.445.000 kijkers te lokken met de dubbele campanadas op Gran Canaria met Sandra Barneda en Christian Gálvez.

Het kanaal La Sexta wist met 968.000 kijkers toch een aandeel van 4,3% te krijgen met de jaarwisseling gepresenteerd door Cristina Pardo en Iñaki López.

De hierboven vermelde kanalen waren die met de meeste meeste televisiekijkers maar er waren maar liefst 32 kanalen waar men regionaal, lokaal of landelijk de jaarwisseling kon volgen in Spanje.

Dat kon op: La 1 (TVE), Antena 3, TV3, Telecinco, La 2 (TVE), laSexta, Canal Sur, A Punt, Cuatro, TVG, Aragón TV, ETB1, Canal 24 horas, Telemadrid, ETB2, CMM, TPA, FDF, Energy, La 7TV, BEMADtv, Telemadrid internacional, Divinity, IB3, CSUR-AND, TNT, TPA2, TV Mediterráneo, IB3 Global, Laotra en Canal Extremadura TV.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.