Sneeuwkoorts op Mallorca en pingpong-hagel op Ibiza

Sneeuwkoorts op Mallorca en pingpong-hagel op Ibiza
Beeld: Twitter

Sneeuwkoorts op Mallorca en pingpong-hagel op Ibiza

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het heeft opnieuw gesneeuwd op het Balearen eiland Mallorca en dat heeft in het Serra de Tramuntana gebergte geleid tot een ‘sneeuwkoorts’. Dat is dan de letterlijke vertaling van ‘la fiebre por la nieve’ aangezien op zondag honderden inwoners naar het hoogste deel van Mallorca trokken om te genieten van de vers gevallen sneeuw. Op Ibiza had men niet te maken met sneeuw maar wel met hagel zo groot als pingpong ballen.

Het is niet de eerste sneeuwval van deze winter 2020/2021 maar wel de eerste echte sneeuwval van het nieuwe jaar. Terwijl er mooie foto’s te maken zijn en de eilandbewoners kunnen genieten van de vers gevallen sneeuw, levert de aandacht voor de wit bedekte Tramuntana bergen ook problemen op, met name op de wegen.

Op zondag was het zo druk op de wegen naar de Tramuntana bergen dat er files stonden en dat er voor het parkeren van auto’s geen ruimte meer was. 

Op verschillende momenten heeft de politie zelfs wegen naar bijvoorbeeld de Coll de sa Batalla, Escora en naar de Valle de Lluc moeten afsluiten omdat het zo enorm druk was.

Op Twitter wordt er gesproken van een chaos en is kan een leuk familieuitje uitgroeien tot een dag van vele ergernissen. 

Daarnaast wordt het mooie witte landschap ook ernstig aangetast door de vele sneeuwpoppen, sleeën en sneeuwballen gevechten dat er binnen niet zo lange tijd waarschijnlijk niets meer overblijft om van te genieten.

Terwijl men op Mallorca kan genieten van de sneeuw, had het buureiland Ibiza te maken met een flinke hagelstorm. 

Op Twitter en in de lokale krant is te lezen dat er zaterdagavond hagelstenen naar beneden kwamen die zo groot waren als pingpong ballen.

Ga naar de inhoud