Na zonnig en warm lenteweer komt een periode van neerslag en kou in Spanje

Na zonnig en warm lenteweer komt een periode van neerslag en kou in Spanje
Beeld: 123rf

Na zonnig en warm lenteweer komt een periode van neerslag en kou in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het mooie weer lijkt voorbij vanaf deze week in Spanje want de weerexperts voorstellen dat na Driekoningen op 6 januari de temperaturen flink zullen dalen en de zon plaats maakt voor neerslag. Er komt namelijk een koufront aan wat de lekkere temperaturen tijdens het lenteachtige weer tijdens de feestdagen met 10 of meer graden zal laten zakken op veel plaatsen in het land.

De afgelopen dagen, de laatste van 2021 en de eerste van 2022, waren erg warm op veel plaatsen waar het kwik steeg tot aan de 27 graden zoals in Andalusië, Murcia, Valencia regio, Catalonië en op de Balearen maar ook aan de Atlantische Oceaan in Asturië, Cantabrië, Galicië en Baskenland. Maar het is en blijft winter, ook in Spanje, en dus was het te voorspellen dat de temperaturen weer zouden gaan dalen.

En dat gaat deze week gebeuren na Driekoningen dat traditiegetrouw gevierd wordt op 6 januari. De weersverandering doet een beetje aan 2021 denken toen in januari grote delen van Spanje met de grootste sneeuwval ooit te maken kregen tijdens storm Filomena.

Sneeuw kan nu ook weer vallen in met name het Cantabrisch gebergte, de Picos de Europa en de Pyreneeën. Er wordt gesproken over 15 tot 30 centimeter sneeuw vanaf 1.000 meter hoogte. Maar die sneeuwval zal niet te vergelijken zijn met die van januari 2021.

Als je echter lekker warm weer wilt hebben dan moet je naar de Canarische Eilanden gaan waar temperaturen worden geregistreerd van maximaal bijna 30 graden op Tenerife en meer dan 27 graden op Gran Canaria, om maar wat eilanden te noemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.