Search
menu
Search

Politie zoekt en vindt vermiste Nederlandse man in Javea (NL/ES)

Politie zoekt en vindt vermiste Nederlandse man in Javea
Beeld: @LocalXabia / twitter

Politie zoekt en vindt vermiste Nederlandse man in Javea (NL/ES)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op zondag 2 december was er even paniek in Javea toen een 68-jarige Nederlandse man als vermist werd opgegeven door zijn echtgenote. De man was zondag rond 9 uur gaan wandelen maar was een paar uur later later nog steeds niet teruggekeerd naar huis. Daarop werd rond 12 uur de politie gebeld die niet twijfelde en meteen in actie kwam met een speurhond en een helikopter. Uiteindelijk werd de man diezelfde avond rond 19 uur gezond maar gedesoriënteerd gevonden.

NIEUW: Wil je dit artikel in het Spaans lezen of doorsturen naar iemand die het Nederlands niet begrijpt, KLIK DAN HIER om naar de website HolandaNoticias.com te gaan voor een Spaanse versie van dit artikel. Vanaf nu zullen we regelmatig een artikel via HolandaNoticias in het Spaans plaatsen, leuk voor de lezers die Spaans willen leren.

De lokale krant vermeld dat de 68-jarige Nederlander zondagochtend rond 9 uur vanuit huis vertrok om een wandeling te gaan maken. Enkele uren later belde de echtgenote van de man rond 12 uur de politie omdat ze ongerust was. De lokale politie van Javea kwam meteen in actie en ging de man zoeken. Daarbij maakten ze ook gebruik van een speurhond en werd rond 15 uur ook de hulp van de brandweerhelikopter gevraagd.

Uiteindelijk wist de politie rond 19 uur zondagavond de wandelaar te lokaliseren bij de Cala del Tango. Daar werd de 68-jarige Nederlander compleet gedesoriënteerd en half naakt met alleen een zwembroek en sokken aan en met lichte verwondingen gevonden. De man werd daarna door de politie naar een medisch centrum gebracht voor onderzoek. Het is niet bekend wat er precies is gebeurd.

Ga naar de inhoud