Canadees vliegtuig maakt succesvolle noodlanding bij vliegveld Madrid

Canadees vliegtuig maakt succesvolle noodlanding vliegveld Madrid
Beeld: Twitter

Canadees vliegtuig maakt succesvolle noodlanding bij vliegveld Madrid

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Naast de mist maandagochtend en daarna een of meerdere drones die bij het vliegveld van Madrid-barajas vlogen waardoor het vliegverkeer gedurende 90 minuten werd stilgelegd en 26 vliegtuigen naar andere vliegvelden werden gestuurd, was er ook een vliegtuig met bestemming Canada dat een noodlanding moest maken vanwege een kapot wiel en een uitgevallen motor. 

Het gaat om vlucht Air Canada AC837 die om 14.33 uur van Madrid-barajas was opgestegen maar kort daarna problemen kreeg met het landingsgestel en een uitgevallen motor. Aan boord waren 140 personen waaronder 128 passagiers die ongedeerd om 19.08 uur uit het vliegtuig konden stappen nadat de piloten er in waren geslaagd zonder problemen te landen.

Inwoners van Madrid plaatsten veel video’s en foto’s op sociale media omdat het Canadese vliegtuig laag over de stad vloog, op zo’n 800 meter hoogte. En dat deden de piloten gedurende meer dan 4 uur omdat men het vliegtuig met zo min mogelijk brandstof op de grond wilde zetten. Het vliegtuigtype Boeing 767-300 heeft geen systeem om brandstof te lozen.

Volgens de krant El País was een van de tien wielen (acht wielen achter en twee voor) kapot en was de linker motor uitgevallen. Ondanks deze problemen konden de piloten het vliegtuig uiteindelijk zonder problemen aan de grond zetten. Er waren bij het vliegveld veel politie, brandweer en ambulances aanwezig om paraat te zijn indien dat nodig zou zijn.

Tijdens de vlucht heeft gedurende een korte tijd rond 17.40 uur een F-18 straalvliegtuig van het Spaanse leger de Boeing van Air Canada begeleid. De piloten moesten een visuele controle uitvoeren en maakten foto’s en video’s die ook naar de piloten werden gestuurd. Na 37 minuten is straaljager teruggevlogen naar de basis in Torrejón.

Ga naar de inhoud