Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden

Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden
Beeld: 123rf

Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was een lenteachtig of eigenlijk meer zomerachtig eerste weekend van de wintermaand februari in Spanje met temperaturen op verschillende plaatsen boven de 27 graden. We hebben het dan over het Spaanse vasteland want op de Canarische Eilanden steeg het kwik boven de 29 graden. Het warme weer zal nog enkele dagen boven Spanje blijven hangen dankzij een warme Afrikaanse luchtstroom. Vanaf donderdag gaan de temperaturen in principe weer omlaag.

Het afgelopen weekend was het heerlijk lente- of eigenlijk meer zomerachtig weer met temperaturen die in de Valencia regio, Murcia en Andalusië boven de 27 graden stegen. Het was echter niet alleen warm en zonnig langs de Middellandse Zee en op de Balearen maar ook langs de Atlantische Oceaan in het noordwesten en noorden van Spanje.

Op zaterdag 1 februari werden de hoogste temperaturen volgens de website van de Spaanse weerdienst Aemet gemeten op de Canarische Eilanden met 29,8 graden in Vallehermoso (La Gomera) en 28,5 graden bij het vliegveld Tenerife Zuid. Op het Spaanse vasteland steeg het kwik naar 27,3 graden in Valencia terwijl het 27,2 graden werd in Rincón de la Victoria (Málaga) en 26,8 graden bij het vliegveld van Valencia.

Op zondag 2 februari werd de hoogste temperatuur gemeten op Gran Canaria in La Aldea de San Nicolás met 28,8 graden gevolgd door het vliegveld van het eiland La Palma met 28,6 graden. Op het Spaanse vasteland werd de hoogste temperatuur gemeten bij het vliegveld van Valencia met 26,1 graden en 25,8 graden in de stad Alicante.

Ga naar de inhoud