Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden

Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden
Beeld: 123rf

MADRID – Het was een lenteachtig of eigenlijk meer zomerachtig eerste weekend van de wintermaand februari in Spanje met temperaturen op verschillende plaatsen boven de 27 graden. We hebben het dan over het Spaanse vasteland want op de Canarische Eilanden steeg het kwik boven de 29 graden. Het warme weer zal nog enkele dagen boven Spanje blijven hangen dankzij een warme Afrikaanse luchtstroom. Vanaf donderdag gaan de temperaturen in principe weer omlaag.

Het afgelopen weekend was het heerlijk lente- of eigenlijk meer zomerachtig weer met temperaturen die in de Valencia regio, Murcia en Andalusië boven de 27 graden stegen. Het was echter niet alleen warm en zonnig langs de Middellandse Zee en op de Balearen maar ook langs de Atlantische Oceaan in het noordwesten en noorden van Spanje.

Op zaterdag 1 februari werden de hoogste temperaturen volgens de website van de Spaanse weerdienst Aemet gemeten op de Canarische Eilanden met 29,8 graden in Vallehermoso (La Gomera) en 28,5 graden bij het vliegveld Tenerife Zuid. Op het Spaanse vasteland steeg het kwik naar 27,3 graden in Valencia terwijl het 27,2 graden werd in Rincón de la Victoria (Málaga) en 26,8 graden bij het vliegveld van Valencia.

Op zondag 2 februari werd de hoogste temperatuur gemeten op Gran Canaria in La Aldea de San Nicolás met 28,8 graden gevolgd door het vliegveld van het eiland La Palma met 28,6 graden. Op het Spaanse vasteland werd de hoogste temperatuur gemeten bij het vliegveld van Valencia met 26,1 graden en 25,8 graden in de stad Alicante.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rob

De temperatuur implodeert al op woensdag hoor, niet pas op donderdag.

Carla

Het weer was fantastisch, gisteren terug gekomen van een weekje Malaga, zaterdagmiddag lunch op het strand, het was gewoon een zomerdag !

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.