Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden

Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden
Beeld: 123rf

Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was een lenteachtig of eigenlijk meer zomerachtig eerste weekend van de wintermaand februari in Spanje met temperaturen op verschillende plaatsen boven de 27 graden. We hebben het dan over het Spaanse vasteland want op de Canarische Eilanden steeg het kwik boven de 29 graden. Het warme weer zal nog enkele dagen boven Spanje blijven hangen dankzij een warme Afrikaanse luchtstroom. Vanaf donderdag gaan de temperaturen in principe weer omlaag.

Het afgelopen weekend was het heerlijk lente- of eigenlijk meer zomerachtig weer met temperaturen die in de Valencia regio, Murcia en Andalusië boven de 27 graden stegen. Het was echter niet alleen warm en zonnig langs de Middellandse Zee en op de Balearen maar ook langs de Atlantische Oceaan in het noordwesten en noorden van Spanje.

Op zaterdag 1 februari werden de hoogste temperaturen volgens de website van de Spaanse weerdienst Aemet gemeten op de Canarische Eilanden met 29,8 graden in Vallehermoso (La Gomera) en 28,5 graden bij het vliegveld Tenerife Zuid. Op het Spaanse vasteland steeg het kwik naar 27,3 graden in Valencia terwijl het 27,2 graden werd in Rincón de la Victoria (Málaga) en 26,8 graden bij het vliegveld van Valencia.

Op zondag 2 februari werd de hoogste temperatuur gemeten op Gran Canaria in La Aldea de San Nicolás met 28,8 graden gevolgd door het vliegveld van het eiland La Palma met 28,6 graden. Op het Spaanse vasteland werd de hoogste temperatuur gemeten bij het vliegveld van Valencia met 26,1 graden en 25,8 graden in de stad Alicante.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.