Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden

Maximale temperatuur Spaanse vasteland (begin februari) 27 graden
Beeld: 123rf

MADRID – Het was een lenteachtig of eigenlijk meer zomerachtig eerste weekend van de wintermaand februari in Spanje met temperaturen op verschillende plaatsen boven de 27 graden. We hebben het dan over het Spaanse vasteland want op de Canarische Eilanden steeg het kwik boven de 29 graden. Het warme weer zal nog enkele dagen boven Spanje blijven hangen dankzij een warme Afrikaanse luchtstroom. Vanaf donderdag gaan de temperaturen in principe weer omlaag.

Het afgelopen weekend was het heerlijk lente- of eigenlijk meer zomerachtig weer met temperaturen die in de Valencia regio, Murcia en Andalusië boven de 27 graden stegen. Het was echter niet alleen warm en zonnig langs de Middellandse Zee en op de Balearen maar ook langs de Atlantische Oceaan in het noordwesten en noorden van Spanje.

Op zaterdag 1 februari werden de hoogste temperaturen volgens de website van de Spaanse weerdienst Aemet gemeten op de Canarische Eilanden met 29,8 graden in Vallehermoso (La Gomera) en 28,5 graden bij het vliegveld Tenerife Zuid. Op het Spaanse vasteland steeg het kwik naar 27,3 graden in Valencia terwijl het 27,2 graden werd in Rincón de la Victoria (Málaga) en 26,8 graden bij het vliegveld van Valencia.

Op zondag 2 februari werd de hoogste temperatuur gemeten op Gran Canaria in La Aldea de San Nicolás met 28,8 graden gevolgd door het vliegveld van het eiland La Palma met 28,6 graden. Op het Spaanse vasteland werd de hoogste temperatuur gemeten bij het vliegveld van Valencia met 26,1 graden en 25,8 graden in de stad Alicante.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De temperatuur implodeert al op woensdag hoor, niet pas op donderdag.

Het weer was fantastisch, gisteren terug gekomen van een weekje Malaga, zaterdagmiddag lunch op het strand, het was gewoon een zomerdag !

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.