Oktoberfest verplaatst van Calpe naar La Nucia

Oktoberfest verplaatst van Calpe naar La Nucia
Beeld: 123rf

Oktoberfest verplaatst van Calpe naar La Nucia

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het is nog lang geen oktober maar voor diegene die zich graag voorbereiden alvast het volgende. Het bekende Oktoberfest van de Marina Baja in Calpe wordt verplaatst naar La Nucia. In 2020 zal het feest plaatsvinden van 1 tot en met 12 oktober in het Estadi Olímpic Camilo Cano.

Het Oktoberfest van Calpe is wellicht het oudste bierfeest van Spanje. De eerste editie vond plaats in 1987 en sindsdien is dit Valenciaanse bierfeest uitgegroeid tot een van de populairste feesten van de Costa Blanca. Het Oktoberfest in Calpe/La Nucia vindt in 2020 plaats van 1 tot en met 12 oktober.

Maar dit jaar zullen de Oktoberfest fans met hun lederhosen ergens anders naartoe moeten gaan want het bekende feest is verplaatst van Calpe naar La Nucia. Daar is plaats voor zo’n 30.000 bierdrinkers in het Estadi Olímpic Camilo Cano.

De organisatie hoopt met deze verandering van locatie meer deelnemers te kunnen ontvangen die daarnaast meer ruimte zullen hebben, zowel binnen de enorme tent die men wil plaatsen als buiten op de veel grotere parkeerplaats bij het Olympische stadion in La Nucia.

Verder moeten er meer busverbindingen komen zodat de deelnemers rustig hun liters bier kunnen drinken zonder zich druk te hoeven maken voor de terugreis. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt door de organisatie.

Ga naar de inhoud